Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa organitzen una jornada per divulgar com convertir els residus industrials en una oportunitat

La Borsa de Subproductes i Matèries Primeres de Catalunya incorpora un Marketplace públic i segur que esdevé una eina per a les empreses del territori per estalviar costos, fomentar la innovació verda, generar beneficis econòmics i contribuir amb el medi ambient

imagen

El Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa organitzen una jornada per divulgar com convertir els residus industrials en una oportunitat. Serà el proper 14 de març al Palau Firal de Manresa de 12 a 14 hores. L’economia circular s’erigeix en una de les principals estratègies de competitivitat industrial a Europa. Aquest nou paradigma productiu forma part de les estratègies de desenvolupament de la comarca del Bages, sota les línies marcades del Pla Industrial del Bages i el Pla d'Accions per al Desenvolupament Econòmic del Bages. La Borsa de Subproductes i Matèries Primeres de Catalunya va ser creada el 1991 per les Cambres de Comerç catalanes amb el suport de la Junta de Residus (Agència de Residus) per incrementar les possibilitats d’introduir els recursos sobrants industrials de nou en el sistema (economia regenerativa), i per reduir l’impacte mediambiental de les activitats productives.

 

Residurecurs.cat

La sessió donarà a conèixer les claus de l’eina residurecurs.cat, un servei gratuït, que funciona com a marketplace públic i segur, i que és una oportunitat per a les empreses del territori per estalviar costos, fomentar la innovació verda, generar beneficis econòmics i contribuir amb el medi ambient.

Inscripcions obertes

La jornada comptarà amb la intervenció de responsables tècnics i polítics especialistes en la gestió de residus en l’àmbit industrial, que exposaran casos d’èxit i manté obertes les inscripcions a través d’aquest enllaç.

 

La sessió Borsa de Subproductes i Matèries Primeres de Catalunya com aprofitar, si ets empresa, els recursos sobrants, generar beneficis econòmics i contribuir a la neutralitat climàtica compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats

  • imagen