Manresa Jove engega una campanya participativa per recollir idees per a la programació d’Estiu Jove

Manresa Jove ha engegat una campanya participativa entre el jovent de la ciutat per recollir idees d’activitats per a la programació del proper Estiu Jove. Fins aquesta setmana es recullen propostes als instituts de la ciutat i en altres espais freqüentats per joves i adolescents. Properament, del 4 al 8 d’abril, les propostes se sotmetran a votació.

imagen

Com cada estiu, Manresa Jove vol elaborar la programació d’Estiu Jove conjuntament amb el seu protagonista, el jovent de la ciutat. Per aquest motiu, ara fa unes setmanes, va engegar una campanya participativa per recollir idees d’activitats per ser incloses en la programació estiuenca. El procés participatiu es pot consultar a l’espai de participació ciutadana de la web de l’Ajuntament de Manresa, Decidim Manresa.

La primera etapa, la de recollida de propostes, finalitza aquesta setmana. D’una banda, les propostes s’han recollit a través de les cartelleres situades en diferents espais. Són un suport que s’ha facilitat a les aules de 10 centres d’educació secundària, a 5 aules de l’Espai Jove Joan Amades, a la ludoteca Ludugurus i al casal de joves La Kampana. A les cartelleres hi ha la pregunta: “Quines activitats t’agradaria fer aquest estiu?” i un gran espai buit per recollir les idees.

De la mateixa manera, aquesta setmana també es recullen les propostes a través del Punt Al Pati, una iniciativa en què es dinamitzen les estones de pati del instituts, amb l’ajut de cubs gegants per tal de promoure la creació i recollida d’idees.

Finalment, en una segona fase del procés, es realitzarà un buidatge d’aquestes propostes i es sotmetran a votació. Les votacions es podran realitzar del 4 al 8 d’abril als patis dels instituts i els resultats guanyadors seran escollits per majories simples.

Des de Manresa Jove, s’aposta per la participació juvenil des de l’inici, ja que la finalitat és que la programació final d’Estiu Jove sigui una cocreació, en la qual s’hagin pogut involucrar i que els joves sentin com a pròpia.

Per aquest mateix motiu, també es convoca paral·lelament el concurs de cartells d’Estiu Jove 2022, que enguany és el tercer. Es tracta d’una crida a totes les persones d’entre 14 i 25 anys per tal que elaborin una proposta de cartell, que servirà per dissenyar la difusió de la programació d’activitats d’estiu.

El cartell escollit guanyador, a més a més de ser la imatge de l’edició, obtindrà un premi de 200 euros. Per a més informació respecte al concurs, es pot consultar les bases que es poden trobar al web www.manresajove.cat. També es pot contactar amb Manresa Jove a través del correu electrònic manresajove@ajmanresa.cat, trucant al 938771360 o bé per WhatsApp al 676664142.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen