Inscripcions obertes per als cursos de formació del CEDEM a l’abril

Totes les propostes són gratuïtes i estan adreçades a persones emprenedores i empreses que vulguin ampliar la seva formació. Les places en aquestes formacions són limitades i requereixen inscripció prèvia

imagen

El Centre de Desenvolupament Empresarial de l’Ajuntament de Manresa (CEDEM) ofereix aquest pròxim mes d’abril diversos cursos presencials i en línia gratuïts adreçats a persones emprenedores i empreses amb l’objectiu de millorar la seva formació i  ampliar els recursos per poder consolidar la seva idea de negoci o fer créixer la seva empresa.

 Els cursos previstos són els següents:

Aquest curs té la finalitat de conscienciar de la necessitat que persones emprenedores i pimes integrin estratègies de transformació digital per mantenir i potenciar la seva competitivitat.  Entendre com s’ha de definir l’estratègia de transformació digital, i quines són les eines i metodologies a seguir en la seva implantació. Es durà a terme, per part de cada participant, un primer esborrany del seu Pla de Transformació Digital pel seu negoci.

 

Aquesta formació està adreçada a conèixer quins són els principals impostos, directes i indirectes, que han de suportar els empresaris autònoms. Tenir clar el calendari fiscal i les obligacions comptables. Saber calcular i confeccionar les principals declaracions trimestrals i llibres comptables

 

Amb aquesta proposta es donaran a conèixer les pautes per a una anàlisi econòmica de l'activitat de persones autònomes i microempreses, i respondre les cinc  preguntes clau necessàries per a la gestió d'un negoci i que permeti a la persona promotora saber com està l'activitat o l'empresa, quins aspectes estan assolits i quins es poden millorar.

 

Aquest curs pretén donar les claus de WhatsApp Business, una eina gratuïta que s'ha dissenyat expressament per a les petites empreses. Amb l'aplicació es poden destacar els productes i/o serveis, comunicar-se fàcilment amb els clients de manera fàcil i respondre les seves preguntes durant l'experiència de compra. Permet també crear un catàleg i fa ús d’eines especials per automatitzar, ordenar i respondre missatges ràpidament. Aprendrem a com fer servir aquesta eina i com treure’n el màxim profit.

 

Una formació que intenta donar resposta el que es necessita saber per a obrir el teu establiment? En aquesta sessió rebreu la informació sobre els requisits mínims i normativa  per a una correcta gestió dels establiments comercials i de serveis. Es parlarà de normativa lingüística, fulls reclamació, tiquet o factura,...Horaris comercials, regulació de les activitats de promoció (rebaixes, liquidació, saldos,...), gestió de residus, associacionisme.

 

Aquest taller està dissenyat per entendre les claus de la redacció persuasiva amb voluntat publicitària i de la redacció de continguts de valor per generar afinitat. Saber com redactar continguts a les xarxes socials més accessibles a persones emprenedores i veure molts exemples de continguts inspiradors.

 

Durant l’abril també hi haurà la formació específica per a persones emprenedores: Comença a emprendre, El pla d'empresa on-line,  Avalua la teva idea de negoci i Finançament i ajuts per a persones emprenedores

 

Més informació i inscripcions: https://www.manresa.cat/cedem/menu/5365-formacio-per-a-emprenedors-i-empreses

Documents relacionats

  • imagen