Dissabte la façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de color blau amb motiu del Dia Mundial de l’Autisme

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya “Il·lumina de blau” i la solidaritat amb les persones afectades pel trastorn de l’espectre autista i les seves famílies. Al matí, al Passeig, se celebrarà una cursa adaptada oberta a tota la mainada amb diversitat funcional.


 

imagen

L’Ajuntament de Manresa se sumarà un any més a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i il·luminarà de color blau la façana de l’edifici consistorial aquest dissabte,  2 d’abril, en horari de 20.15 a 22.30 h.

D’aquesta manera, el consistori dona suport a la campanya de sensibilització com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu de persones amb trastorn autista (TEA) i a les seves famílies, que a casa nostra està representada per l’entitat Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista de la Catalunya Central (CR TEA CC). 

L’any passat més de 400 edificis i monuments emblemàtics de l’estat espanyol es van il·luminar de blau, d’aquests, 188 eren a Catalunya.

Sota el lema «Un viatge feliç per la vida», la campanya del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme 2022 posa el focus en el dret de les persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) i les seves famílies a gaudir d'una vida feliç .

Moltes s'enfronten a un nivell molt alt de discriminació en tots els aspectes de la vida, degut en bona part a la manca de conscienciació sobre el TEA. Cal eliminar els prejudicis existents i empatitzar amb el col·lectiu. Conèixer i comprendre les seves necessitats per tal de facilitar-los els suports específics que els permetin viure feliços i participar en la societat en igualtat de condicions respecte a la resta de la ciutadania.

Cursa infantil adaptada

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Autisme, la fundació AMPANS i l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració del Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista (CRTEA) de la Catalunya Central, organitzen aquest dissabte  una cursa infantil adaptada, que és oberta a tota la mainada amb diversitat funcional i se celebrarà  a partir de dos quarts de 10 del matí, davant de la biblioteca del Casino, equipament que col·labora en l’organització.

L’objectiu de la cursa, promoguda per AMPANS a iniciativa de diverses crides a les xarxes socials de pares de fills amb discapacitat, és la promoció de l’esport i la sensibilització social envers les dificultats que encara cal superar per adaptar esdeveniments populars i facilitar la participació de les persones amb diversitat funcional.

La cursa, que té el suport Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, serà lineal i sense desnivell, amb distàncies de 20, 40 i 70 metres. Els nens i nenes i adolescents, participaran per edats, independentment de les seves capacitats o dels suports necessaris per la seva participació. No serà competitiva i, en acabar, cada participant rebrà una samarreta commemorativa i una medalla. No hi haurà límit de temps per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa.

Documents relacionats

  • imagen