Torna als aparadors de Manresa la campanya “A l'abril cada paraula val per mil” per fomentar l’ús i el coneixement del català

El CNL Montserrat ha preparat cartells diferents amb 25 preguntes sobre paraules que ja no es fan servir gaire i que s’exposaran  a diferents botigues de Manresa. El concurs es farà del 19 al 30 d’abril i consisteix a respondre les 25 preguntes que apareixen en els cartells exposats.

 

imagen

Com cada any pels volts de Sant Jordi, el Centre de Normalització Lingüística Montserrat organitza la campanya “A l'abril cada paraula val per mil”, una activitat per fomentar l'ús i el lèxic de la llengua catalana d'una manera lúdica i a través de la complicitat del sector comercial.  

 

Els detalls de la campanya d’enguany han estat presentats per la Coordinadora de Dinamització i Assessorament Lingüístic del CNL Montserrat, Alba Llobet Estévez; i la regidora d’Indústria, Comerç I Activitats de l’Ajuntament de Manresa, Núria Masgrau Fontanet.

 

En aquesta sisena edició de la campanya el CNL Montserrat ha preparat cartells diferents amb 25 preguntes sobre paraules que ja no es fan servir gaire i que s’exposaran  a diferents botigues de Manresa. L’objectiu de la campanya és rescabalar l’empobriment progressiu de la nostra llengua i contribuir a la redescoberta de mots en desús. 


En el mateix cartell es podrà jugar a descobrir quina de les tres opcions que s’hi proposen és la que correspon al significat correcte de la paraula. El concurs es farà del 19 al 30 d’abril i consisteix a respondre les 25 preguntes que apareixen als cartells exposats als aparadors de diverses botigues de Manresa i a indicar en quin establiment s’ha vist cada cartell. D’aquesta manera s’anima els participants a recórrer els carrers de la ciutat i conèixer el teixit comercial que els identifica, a través d’una activitat lúdica i dinàmica. 

 

Per poder-hi participar només cal accedir al web del CNL Montserrat (www.cpnl.cat/xarxa/cnlmontserrat/). Les persones que encertin les 25 preguntes entraran en un sorteig amb els següents premis:

  • Un val de compra als establiments Manresa+Comerç
  • Un val de compra als establiments Urgell Comerç
  • Un val de compra als establiments Sobrerroca Comerç
  • Un val de compra al Forn Cabrianes
  • Una impressora multifuncional HP de Control Group

Des de l’inici de la campanya, el 2015, hi han col·laborat la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC), l’Associació de Comerciants del Carrer Àngel Guimerà, l’Associació Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants, l’Associació del Carrer Urgell, l’Associació del Carrer Nou, l’Associació el Born-la Plana, l’Associació de la Carretera de Vic, el Mercat de Puigmercadal i comerços del carrer de Barcelona, Gispert i rodalia i Forn de Cabrianes.

Documents relacionats

  • imagen