Jordi Cruz, convidat de luxe a unes Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià que tindran Euskadi com a territori convidat

El cap de setmana de l’11 i 12 de juny, el Museu de la Tècnica de Manresa es convertirà en l’escenari principal de la gastronomia amb segell ignasià. La connexió Euskadi – Catalunya, inici i final del Camí Ignasià, es reforça amb la presència de cuiners, productes i productors del País Basc. Les jornades formen part del projecte Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat.

imagen

El conegut cuiner manresà Jordi Cruz Mas serà un dels protagonistes de la 5a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià de Manresa, que enguany —en plena celebració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat— agafen una especial rellevància. El sis estrelles Michelin compartirà cartell amb cuiners i cuineres els noms dels quals es desvelaran durant les properes setmanes. Alguns d’ells seran del País Basc, que serà el territori convidat d’aquestes jornades, amb la voluntat d’enfortir la connexió Euskadi – Catalunya, inici i final del Camí Ignasià.

 

Les jornades tindran lloc el cap de setmana de l’11 i el 12 de juny al Museu de la Tècnica de Manresa: dissabte de 10 a 14.30 h i de 16.30 a 20.30 h, i diumenge de 10 a 14.30 h. Allà, els productes de la terra, els productors i la cuina i el vi del Bages i de les poblacions del Camí esdevindran els atractius i protagonistes principals. Les jornades tenen un to dinàmic i participatiu, per tal que els visitants puguin descobrir, tastar i comprar en un mercat de productes agroalimentaris, així com gaudir d’un programa d’activitats que conté tastos guiats i showcookings en directe amb cuiners i cuineres de renom que treballen el producte de proximitat i estan relacionats amb el Camí Ignasià.

 

El primer nom confirmat de la 5a edició és el de Jordi Cruz, ambaixador de la ciutat de Manresa, que a través de cuina evolutiva i inquieta, basada en el producte, formarà part de la cloenda de les jornades d’aquest 2022.

 

 

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

 

La 5a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià  forma part de Manresa 2022, un projecte que conté més de 40 accions i 100 activitats distribuïdes en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

 

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte, en especial la Fundació La Caixa, essent el patrocinador principal, i AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol com a patrocinadors globals del projecte.

 

 

De Manresa al món

 

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar  per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

 

Documents relacionats

  • imagen