El CNL Montserrat acollirà fins al 16 de juny l’exposició «Dolors Monserdà»

El Govern de la Generalitat de Catalunya va commemorar, el 2019,  els 100 anys de la mort de l’escriptora i periodista feminista Dolors Monserdà i Vidal (Barcelona, 1845 – 1919).

 

imagen

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat acollirà fins al 16 de juny, l’exposició «Dolors Monserdà». La protagonista de l’exposició va ser una escriptora prolífica que va conrear diversos gèneres literaris: assaig, novel·la, poesia, teatre i també va escriure articles en diaris i revistes (La Veu de Catalunya, Or i Grana i La Renaixença, entre d'altres). Va participar amb assiduïtat als Jocs Florals, en què fou premiada diverses vegades, i va ser la primera dona que els va presidir, l'any 1909. Va ser una de les precursores del feminisme a Catalunya.

Aquesta mostra de l’Institut Català de les Dones ha estat elaborada per Pilar Aymerich, recerca fotogràfica; Marta Pessarrodona, comissària de l’any i autora dels continguts de l’exposició, i Marta Oró, disseny gràfic.

 

Es pot visitar de dilluns a divendres de 9.00h a 14.00h i dimarts de 15.00h a 20.00h, al vestíbul del CNL Montserrat, passeig Pere III, 68 de Manresa. 

 

Documents relacionats

  • imagen