Les cooperatives escolars de Manresa venen els seus productes al mercat de la Font de les Oques

L’acte forma part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), adreçat a fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

 

imagen

El Mercat de la Font de les Oques de Manresa ha viscut aquest matí una jornada especial, gràcies a la presència de parades muntades pels alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Joviat, Bages, Puigberenguer, La Salle i  l’Espill que han venut els productes que ells mateixos han creat al llarg del curs, en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola.

La presència d'aquestes parades ha tingut bona rebuda per part de la clientela d’aquest cèntric mercat, a la qual s’hi ha sumat també la visita de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; del regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat; i de la regidora i d’Ocupació, Empresa i Ocupació, Cristina Cruz Mas, que també han comprat alguns dels productes i han volgut donar suport al projecte.

En aquest curs, el programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) té la participació de més de 280 alumnes de 5è i 6è de Primària que han format 14 cooperatives: Jovicraft, Reciclart, Creaticoop i Reviucoop (Escola Joviat); El nostre Petit Món, Coopart, Coopma i Cooperativ (Escola Bages); Rangers, Fifang i Natuart Puigworld (Escola Puigberenguer)Createam Lsm (Escola La Salle); Picoop i Cooperativa Mans (Escola l’Espill).

Fomentar els valors de l’emprenedoria


Cultura Emprenedora a l’Escola és una iniciativa impulsada conjuntament per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa per difondre els valors, coneixements i habilitats de l'emprenedoria entre l'alumnat de cicle superior de l'educació primària.

Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la ciutat. El 10% dels beneficis obtinguts en la venta dels productes elaborats es destinarà a una entitat sense ànim de lucre o a una ONG i la resta servirà per a fer una activitat conjunta amb els alumnes a l’aula.

El mes de març passat l’alumnat participant va ser rebut a l’Ajuntament de Manresa  per rebre el CIF, document necessari per a totes les empreses i que les va constituir legalment com a cooperatives. Un cop fet aquest tràmit administratiu, les cooperatives escolars van iniciar l’elaboració dels productes que finalment s’han venut avui al Mercat.

Cultura emprenedora a l’escola és un projecte que va començar a Manresa el curs 2012-2013 amb la participació d’una sola escola, l’Escola l’Espill. Posteriorment, s’han anat incorporant altres escoles i augmentant el nombre d’alumnes participants. Durant les primeres edicions del programa la venda de productes es va fer al Mercat de la Font dels Capellans. Els dos darrers cursos, amb motiu de les restriccions de la  pandèmia sanitària, la venda de productes no es va poder fer al mercat.

En aquesta edició, el programa ha recuperat la instal·lació de parades i la venda de productes, que enguany ha estrenat nova ubicació, el Mercat de la Font de les Oques (al carrer Carrasco i Formiguera), un mercat que se celebra cada dimecres, de 8 a 14 h,  i on es pot comprar directament al productor. S'hi pot trobar mel, oli, embotit, formatges, verdures i fruita, entre altres productes de proximitat.

Documents relacionats

  • imagen