Música al carrer, Bategada de Xàldiga i exposició de vehicles clàssics en el darrer cap de setmana de maig a Manresa

La Bategada de Xàldiga tindrà lloc dissabte a la tarda amb quatre itineraris al centre de la ciutat. Al llarg del dia, també hi haurà actuacions musicals a la Plana de l’Om, a la plaça Clavé i a Crist Rei, en el marc de la campanya comercial “Al maig tu fas comerç, tu fas Manresa”. Dissabte al matí, es farà una exposició de cotxes clàssics i microcotxes a Sant Domènec i a Crist Rei. Les activitats se sumen a la Festa del Riu, que omplirà de parades i música el tram central del Passeig del Riu. 

imagen

La campanya “Al maig tu fas comerç, tu fas Manresa”, impulsada per l’Ajuntament i les associacions de comerciants de la ciutat aprofitant l’embranzida d’un maig ple d’actes, arriba al seu darrer cap de setmana d’activitat, en què tornaran a coincidir diverses activitats al centre de Manresa: la 6a edició de la Bategada de Xàldiga, la Festa del Riu, música al carrer i una exposició de cotxes clàssics i microcotxes.

La Bategada tindrà lloc dissabte a la tarda i està organitzada per les dues batucades de la ciutat, els Tabalers de Xàldiga i els Batrakes. Com a grups convidats, hi haurà Batec d'un Somni (Gurb), Kapomba (Badalona), Boctukada (Tortosa), Toca’l 2 (Barcelona) i Bombollers (Cervera). L’objectiu de l’acte és oferir a tot tipus de públic una tarda plena de ritme i festa pels carrers del centre de Manresa.

L’acte començarà a les 6 de la tarda, des de diferents ubicacions. Es duran a terme tres cercaviles simultànies, amb diferents colles participants en cadascuna d’aquestes. L’inici de les cercaviles serà des d’aquests tres punts de referència: el Parc de la Font del Gat, la plaça Major i la plaça Gispert.

Els tres recorreguts tindran com a destí final la plaça de Crist Rei, on a les 7 de la tarda començaran les actuacions individuals de tots els grups. La durada aproximada serà d’una hora. A les 8 del vespre, s’iniciarà la rua de les colles amfitriones (Batrakes i Tabalers de Xàldiga), des de Crist Rei fins a L’Escola d’Arts i Oficis.

La Bategada de Xàldiga se celebra cada primavera des de l’any 2015. L'última edició, però, va ser la del 2019, i enguany retorna després de l’aturada de la Covid-19.

D’altra banda, l’Ajuntament i les associacions de comerciants tornen a promoure aquest dissabte diverses actuacions musicals al carrer. A les 12 del migdia, actuaran la cantautora Beatriz a la Plana de l’Om i el grup de Jazz Solo a la plaça Clavé. A les 5 de la tarda, serà el torn de Gemm Sol, a Crist Rei. I a 2/4 de 7 de la tarda hi haurà dues actuacions simultànies: el rock-blues de Moscú Buenos Aires a la plaça Clavé i el tango d’Azul Limón Duo a la Plana de l’Om.

A més, els amants dels vehicles clàssics tindran una cita obligada aquest dissabte al matí a Sant Domènec i a Crist Rei. Les dues places acolliran una exposició de cotxes clàssics i microcotxes organitzada pel Clàssic Motor Club Bages. Les exposicions es podran visitar d’11 del matí a 1 del migdia.

Torna la Festa del Riu, amb música i la mostra d’entitats d’economia social

Un total de 24 estands d’empreses i entitats de l’economia social i solidària de la Catalunya Central seran presents a la mostra que tindrà lloc dissabte a la tarda, durant la jornada central de la Festa del Riu, que després de dos anys de pandèmia recupera el riu Cardener de manera plena.

Dissabte, la Festa del Riu tindrà dos emplaçaments centrals. Al matí, a la llera del Cardener —a la zona entre els Panyos i el Pont Nou— es faran les activitats de natura, una visita guiada, un conta contes i un vermut amb valors amb productes de proximitat per part d’Ampans.

A la tarda, la festa es traslladarà al Passeig del Riu, a la zona on hi havia hagut la Carpa del Riu, que l’Ajuntament de Manresa ha recuperat fa poc per a la ciutadania. Allà, s’hi farà la mostra d’empreses de l’economia social i solidària, així com els concerts principals. Enguany, encapçalen el cartell Dàmaris Gelabert, Ebri Knight i Joni Canijo y Los Fundamentos.

També es farà un recull fotogràfic de moda sostenible i inclusiva, s’hi instal·larà la Ludoteca Ludugurus de Creu Roja i es podrà gaudir del taller de Bots pel Canvi (un projecte de Manresa 2022 que, a través del Basket Beat busca crear comunitat) i de l’espectacle Be Water, una proposta de teatre social al voltant de l’aigua d’Enginyers sense Fronteres. L’espai comptarà amb una zona gastronòmica.

Eixos comercials guarnits i una hora d’aparcament gratuït als clients del comerç local

Les activitats se celebraran en el marc de la campanya “Al maig tu fas comerç, tu fas Manresa”, una iniciativa de l’Ajuntament i de les associacions de comerciants que busca aprofitar l’embranzida d’un mes de maig ple d’actes a la ciutat per promocionar el comerç local, tot oferint també uns espais alegres i amables, que convidin a passejar. Així, s’han guarnit i preparat els diferents eixos comercials, donant-los un perfil i una caracterització pròpia.

La campanya també es complementa amb una oferta als aparcaments i al bus urbà, que estarà vigent divendres a la tarda i dissabte tot el dia. Els clients del comerç manresà podran gaudir d’una hora de pàrquing gratuïta o d’una T2 per al bus urbà, també gratuïta.

La persona que vulgui gaudir d’aquest descompte podrà aparcar a qualsevol dels aparcaments adherits (4 Cantons, Puigmercadal, Sam, Catalònia, La Farola, Europa, plaça Porxada i la Seu). Un cop hagi efectuat alguna compra en algun comerç, només caldrà que ensenyi el tiquet a l’Espai 1522 (a tocar de la plaça Sant Domènec, al centre) per tal d’obtenir-lo. Si ha arribat al centre en bus urbà, se li facilitarà directament una T2. També cal destacar que els aparcaments que s’han adherit a la campanya proporcionaran paquets d’hores a preus especials per facilitar les estades més llargues.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen