L’Ajuntament de Manresa homenatja Montserrat Morera, excap de l’àrea d’Informàtica del consistori

Durant l’acte, que tindrà lloc dimecres 1 de juny (19 h) a l’Auditori de la Plana de l’Om, es presentarà el llibre “Una vida de servei. Montserrat Morera Solé (1956-2021)”, escrit per Maria Àngels Clotet, que recull la seva trajectòria i el testimoni i el record de gairebé 200 persones

 

imagen

L’Auditori Plana de l’Om de Manresa acollirà dimecres vinent, 1 de juny,  a les 7 de la tarda, un acte de reconeixement i homenatge a Montserrat Morera Solé, la històrica cap de l’Àrea de Tecnologies i Sistemes d’Informació del consistori, traspassada el mes d’octubre passat, als 65 anys d’edat, només dos mesos després d’haver-se jubilat  de l’Ajuntament. Montserrat Morera va treballar al consistori durant 41 anys, i hi va deixar una gran petjada tant professional com  humana. 

Filla de Castelltallat (Sant Mateu de Bages), Montserrat Morera va entrar a treballar a l’Ajuntament de Manresa l’any1980 (curiosament, alhora que el primer ordinador que es va comprar al consistori) i durant més de quatre dècades va comandar la gran transformació a tots els nivells dels sistemes informàtics. També va liderar la implantació de l’administració a Manresa i al conjunt del país, i va ser professora universitària a la FUB i la UAB.

Durant l’acte de dimecres vinent, organitzat per l’Ajuntament de Manresa i una comissió de companys i amics de l’homenatjada, es presentarà el llibre Una vida de servei. Montserrat Morera Solé (1956-2021), escrit per Maria Àngels Clotet Miró, cap dels serveis de Territori de l’Ajuntament de Manresa i companya de Montserrat Morera des de 1980, editat per Zenobita, amb el patrocini de l’empresa Oliva Torras. La publicació recull la trajectòria personal i professional de Montserrat Morera, així com les vivències i records de prop de 200 persones que es van relacionar amb ella al llarg de la seva vida: familiars, amics, excompanys d’estudis, personal de l’Ajuntament i diversos alcaldes i regidors del consistori.

L’homenatge comptarà amb l’assistència de familiars de Montserrat Morera, de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i altres regidors de l’Ajuntament. També hi seran exalcaldes de la ciutat i l’alcalde de Sant Mateu de Bages, Josep Maria Junyent Serra. 

En l’acte de dimecres, conduït per Maria Àngels Clotet, que inclourà música i intervencions artístiques hi participaran Xavier Naval Marcos, actual cap de Servei de Tecnologies i Sistemes d’Informació, i Montserrat Mestres Angla, cap de Servei d’Acció Social actualment jubilada, que glossaran les vessants professionals i humanes de l’homenatjada, així com el regidor Joan Calmet Piqué, que farà la presentació del llibre, i Imma Serra Morera, que parlarà en nom de la família. Clourà l’acte l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia.

Aquest homenatge a Montserrat Morera se suma a d’altres reconeixements rebuts anteriorment, com el del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) que li va fer setmanes enrere una menció pòstuma pel seu treball a l’Ajuntament de Manresa i la seva implicació en la implantació de l’administració electrònica a Catalunya.

 

Documents relacionats

  • imagen