Unes 500 persones participen de les diferents activitats de la 4a Setmana de l’Emprenedoria

Del 23 al 27 de maig  ha tingut lloc la quarta edició de la Setmana de l’Emprenedoria a  Manresa i Comarca, una iniciativa del CEDEM de l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb altres entitats del territori, que té per objectiu posar en valor l’emprenedoria com a concepte que equival a innovació, creativitat i qualitat i que forma part de la nostra cultura i ADN. Ha estat una setmana plena d’activitats adreçades a diferents col·lectius i de diferents temàtiques que després de dos anys de pandèmia s’ha tornat a la presencialitat en la majoria de les seves activitats.

 

imagen

Es donava el tret de sortida de la setmana amb la formació  “Parlar en públic“ amb l’actor Fermí Fernàndez, que a causa del gran nombre d’inscripcions es van haver de tancar i el 14 de juny se’n farà una nova edició. A la tarda UManresa amb el seu director Marc Bernadich, van organitzar un Debat sobre la innovació transformativa.

Dimarts, Emili Rodríguez, enginyer de telecomunicacions, va fer una sessió de com crear dissenys impactants i com viralitzar-los. Des del Servei d’Ocupació de Catalunya, Laura Sellarès, tècnica del Servei va informar sobre el tràmit de capitalització de l’atur i es va tancar la jornada amb l’entrega de premis de la V Edició del Premi Iniciatives al Desenvolupament Empresarial organitzada per GEST! a la seu d’Eurecat.

 

Dimecres, va tenir lloc el mercat CUEME de cooperatives escolars del Bages a la plaça de les Oques, alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Espill, La Salle, Joviat, Puigbenerguer i Bages van vendre els seus productes que han fabricat al llarg d’aquest curs escolar.

A les instal·lacions del CEDEM es va comptar amb la sessió de Ricard Planas d’Èxit Product, consultor en creativitat i en innovació de producte que va parlar de com emprendre des dels valors i alhora hi havia un taller impartit per la Directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball a la Catalunya Central sobre “Propostes motivadores per treballar l’emprenedoria amb persones joves”, adreçat principalment a personal tècnic i personal docent que treballi amb persones joves.

Des del Techlab de la UPC Manresa es va fer el taller d’emprenedoria i oportunitat de negoci al voltant del prototipatge, el disseny i la impressió 3D a càrrec del Joan A. Lòpez dins l’espai maker, creatiu i de prototipatge.

Es va acabar amb un berenar literari amb la presentació del llibre de la Xènia Vives, escriptora i conferenciant motivacional “Tenir sort a la vida depèn de tu” al General Store and Coffee de Manresa.

Dijous, des d’ACCIÓ va organitzar un webinar sobre “El valor de tenir un propòsit a l’empresa” amb Joan Martí, director de la Unitat d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ.

 

A la tarda PIMEC Joves Catalunya Central va organitzar un Afterwork amb joves i persones emprenedores del territori a Cal Segudet (Castellnou de Bages), la jornada va comptar amb la participació de Carles Pons, president de l’entitat organitzadora i un maridatge de vins del petits cellers de la Catalunya Central i formatges de La Brolla a càrrec de Josep Pelegrin, sommelier de l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa.

Jornada “Viu de crear”, a l'Anònima

I per acabar la setmana, divendres es va fer la clausura amb la jornada “Viu de crear”, jornada de la indústria creativa, amb una assistència d’una setantena de persones,  que va visualitzar empreses de la indústria creativa del nostre territori a l’edifici de l’Anònima. La jornada va començar amb un taller sobre gestió del temps i productivitat a càrrec de la cooperativa Guanya Temps i seguidament es van presentar cinc projectes de base creativa, el Guillem Roma, músic, realitzador i director de videoclips amb la conductora de l’acte la Laia de Mendoza van fer una xerrada sobre com es pot viure de crear i no defallir en l’intent. La jornada va continuar amb l’exposició de cinc projectes més de base creativa i Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa va fer la clausura de l’acte que va acabar amb un brunch-networking amenitzat amb la música de la DJ Coconauta.

En total han estat  una vintena d’activitats amb l’assistència de més de 500 persones, per reflexionar i gaudir de l’emprenedoria en diferents temàtiques

Des del CEDEM-Ajuntament de Manresa, donem les gràcies a totes les entitats i empreses col·laboradores per haver-se sumat un any més a aquesta iniciativa.

Lliurament de premis de la 18a edició Idees Joves


En el marc de la 4a Setmana de l'emprenedoria, el dia 26 passat es va celebrar a l’Auditori la Plana de l’Om el lliurament de la XVIII edició dels Premis Idees Joves, que es van repartir entre alumnes de l'Escola Joviat, l'IES Pius Font i Quer i l’Institut Lacetània. Aquesta edició del programa Idees Joves, corresponent al curs acadèmic 2021-2022, ha comptat amb la participació de més de 500 alumnes i han estat presentats a concurs un total de 30 projectes.

 

L'acte va ser dinamitzat pel monologuista i conferenciant Fran Rojas i els guardons de les diferents categories els va lliurar la regidora delegada d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas; i el representant de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Nil Saladich Grau.

 

Els projectes i els premiats/des va ser els següents:

 

  • El premi especial al PROJECTE MÉS INNOVADOR, per import de 150 €, atorgat per l’Ajuntament de Manresa, ha estat concedit a DAMIÀ MÚRCIA GARCÍA, de 1r de batxillerat de l’ESCOLA JOVIAT, pel projecte “Day Meal” (sistema de control de la data de caducitat dels aliments, mitjançant un sensor a la nevera connectat al mòbil)

 

  • El premi especial al PROJECTE MÉS BEN PRESENTAT, per import de 150 €, atorgat per l’Ajuntament de Manresa, ha estat concedit a ALBA ARNAU SIRERA, de 1r de batxillerat de l’ESCOLA JOVIAT, pel projecte “FUTURE” (aplicació mòbil de preparació física i assessorament esportiu).

 

  • El premi al millor PROJECTE D’ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA, per valor de 200 €, atorgat per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, ha estat concedit a NÚRIA MARTÍNEZ, MOUAD EL KHADIR i ENRIC SANTOS, del cicle de Mecànica de l’INSTITUT LACETÀNIA, pel projecte “NUMOSA” (cubell de reciclatge amb sistema de premsat).

 

  • El 2n premi a la MILLOR IDEA EMPRESARIAL, per import de 150 €, atorgat per l’Ajuntament de Manresa, ha estat concedit a ONA LÓPEZ CUADROS, de 1r de batxillerat de l’ESCOLA JOVIAT, pel projecte “DOG CARE” (sistema de control de l’alimentació de les mascotes mitjançant un sensor de collarí connectat al mòbil).

 

  • El 2n premi al MILLOR PLA DE VIABILITAT, per import de 150 €, atorgat per l’Ajuntament de Manresa, ha estat concedit a ADRIÀ CASANOVAS, ARNAU SARRIÀ i POL FRANQUESA de 2n de batxillerat de l’INSTITUT PIUS FONT I QUER, pel projecte “BOUNCE IT” (instal·lació esportiva lúdica amb una superfície de joc de matalàs elàstic).

 

  • El 1r premi a la MILLOR IDEA EMPRESARIAL, per import de 300 €, atorgat per l’Ajuntament de Manresa, ha estat atorgat a LAN FALCÓ RIU de 1r de batxillerat de l’ESCOLA JOVIAT, pel projecte “ONE FOR ALL” (plataforma de continguts de TV sense subscripció).

 

  • El 1r premi al MILLOR PLA DE VIABILITAT, per import de 300 €, atorgat per l’Ajuntament de Manresa, ha estat concedit a MARIA LÓPEZ, MARIONA MOIX i GEMMA YU SAUMOY, de 2n de batxillerat del PIUS FONT I QUER, pel projecte “DEMOCAL·LOTECH” (servei de formació en tecnologies per a gent gran).

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen