L'Ajuntament de Manresa rep un dels premis Administració Oberta

Ha estat un dels 10 ajuntaments catalans de ciutats de més de 50.000 habitants guardonats en Congrés de Govern Digital, que ha reunit a Barcelona els principals actors implicats en la reorganització de les administracions públiques en administracions obertes, innovadores i adequades als canvis tecnològics.

imagen

L'Ajuntament de Manresa ha estat un dels 10 ajuntaments catalans de ciutats de més de 50.000 habitants guardonats en el marc del Congrés de Govern Digital, que els dies 21 i 22 de gener ha reunit a Barcelona els principals actors implicats en la reorganització de les administracions públiques en administracions obertes, innovadores i adequades als canvis tecnològics.

Els guardons Administració Oberta s’han concedit en base a l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat per l’AOC. Aquest informe recull, entre altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes; si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques; o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

Els ajuntaments guardonats en les diverses categories han estat els següents:

Categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants: Terrassa, Viladecans, El Prat de Llobregat, Mollet del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Mataró, Manresa i Reus.

- Categoria d’ajuntaments entre 20.001 i 50.000 habitants: Manlleu, Sant Feliu de Llobregat, Cambrils, Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, El Masnou, Salt, Vic i Igualada.

- Categoria d’ajuntaments entre 5.001 i 20.000 habitants: Malgrat de Mar, Vilanova del Camí, Masquefa, Parets del Vallès, Torelló, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Tremp, Sant Fost de Campsentelles i Polinyà.

- Categoria d’ajuntaments entre 1.001 i 5.000 habitants: Avinyó, Folgueroles, Callús, Sant Hipòlit de Voltregà, Avià, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Pau, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria d'Oló i Juneda.

- Categoria de -1.000 habitants: Foradada, Preixens, Montclar, Pont de Molins, Gisclareny, Lladurs, Sant Feliu Sasserra, Barberà de la Conca, Sant Quirze Safaja i Veciana.

El Congrés, organitzat per la Generalitat i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), ha permès fomentar l'intercanvi de coneixements i experiències per aconseguir una gestió pública i una governança eficient. L'esdeveniment ha aplegat més de 1.000 participants provinents de més de 300 institucions entre ajuntaments, consells comarcals, universitats i empreses.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha participat aquest dijous en  l’acte de lliurament de premis en la seva doble condició de president de Localret i vicepresident del Consorci AOC, i ha entregat els primers i segons premis de les diverses categories.

Documents relacionats

  • imagen