Dilluns s'obre el concurs de fotografia "Els meus records"

Va dirigit a les persones majors de 65 anys que vulgui aportar fins a tres fotografies preses abans de l’any 1980 a Manresa. Les imatges es poden enviar entre el 2 al 15 de juny.


 

imagen

L’Ajuntament de Manresa convoca la segona edició del concurs de fotografia “Els meus records”. El concurs està obert als ciutadans majors de 65 anys, i la particularitat és que les fotografies han d’haver estat preses a qualsevol espai de Manresa abans de l'any 1980. 

El concurs té com a objectiu potenciar el coneixement de la història de Manresa a través de la difusió d'imatges antigues, posar en valor l’experiència i els records que conserva la gent gran i promoure la participació ciutadana per mitjà de l'ús de les noves tecnologies com l’escàner, el correu electrònic, imatges online, etc. En definitiva, es vol posar en comú una part del patrimoni històric i cultural de la ciutat que fins ara només estava a mans dels particulars. 

Cada persona podrà enviar un total de 3 fotografies, preses abans de l’any 1980, entre els dies 2 i 15 de juny a l’adreça electrònica gentgran@ajmanresa.cat amb les dades del concursant i de la fotografia: títol, lloc, data i breu descripció de les imatges. El material presentat ha de ser propietat del participant o ha de tenir garantit el dret d’ús i explotació. 

Les fotografies s’han de lliurar en format digital, de manera que el propietari es quedi amb el material original. Per aquest motiu es posarà a disposició dels interessats un escàner per digitalitzar les imatges tant a la Oficina d’Atenció al Ciutadà com a l’Arxiu Comarcal del Bages. 

En aquest cas, un cop digitalitzada la fotografia, s’enviarà una còpia a l’adreça de recepció dels treballs i una altra a l’adreça que desitgi l'usuari. 

Amb la convocatòria d'aquest concurs es vol posar en valor aquelles imatges que, més enllà del pur retrat familiar, reflecteixen de forma genèrica la quotidianitat i les formes de vida ja passades (celebracions, treball, utensilis en desús, festes populars, oficis tradicionals...); els llocs que tinguin un component d'interès social o personal (monuments, parcs, passejos...) i esdeveniments històrics, socials, lúdics o esportius que recuperin la memòria col·lectiva del municipi. 

Horaris dels punts per digitalitzar les fotografies: 

Oficina d’Atenció al Ciutadà —Pl. Major, 1, telèfon 010— en horari de dilluns a dijous de 2/4 de 9 del matí a 5 de la tarda i el divendres de 2/4 de 9 del matí a 2 de la tarda. 
Arxiu Comarcal del Bages —Via St. Ignasi, 40 1r. telèfon 938736525—, en horari de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 de la tarda.

Per més informació: gentgran@ajmanresa.cat 

Documents relacionats

  • imagen