Es convoca el primer concurs d’aparadorisme i decoració interior Fira de l’Aixada

El seu objectiu és implicar i promoure el comerç local en les activitats de la Fira de l’Aixada. El període d’inscripció al concurs s’inicia aquest dijous, 29 de gener de 2015, i finalitzarà el 19 de febrer.

L’Ajuntament de Manresa i l'Associació Manresa de Festa convoca el primer Concurs d’aparadorisme i decoració interior amb el principal objectiu d’implicar i promoure el comerç local en les activitats que es duen a terme durant la Fira de l’Aixada de Manresa, que tindrà lloc els dies 28 de febrer i 1 de març de 2015. 

La participació és oberta a tots els establiments d’àmbit comercial, de restauració i allotjament turístic de l'entorn immediat a l'espai on es du a terme la Fira de l'Aixada. El tema haurà d’estar en consonància amb l’ambientació medieval, a l’entorn del segle XIV, que és l’època en que situem la Fira de l’Aixada.

Els aparadors hauran de romandre exposats del 20 de febrer a l’1 de març de 2015, ambdós inclosos. El jurat estarà format per un regidor de l’Ajuntament de Manresa, un representant de l’Associació Manresa de Festa i un representant de l’Associació de comerciants Sob rerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants.

Premi del jurat i premi popular

El jurat concedirà un premi de 150€ i un altre premi de 100€ que es determinarà per votació popular a través del Facebook de la Fira de l’Aixada. La data, hora i lloc del lliurament dels premis es faran públics la setmana següent de la finalització de la Fira de l’Aixada de Manresa a la pàgina web www.aixada.cat  i als mitjans de comunicació local.

El jurat valorarà els aparadors participants a partir de la visita que faran als establiments participants al concurs, que prèviament hauran comunicat la seva voluntat de participar-hi abans del dia 19 de febrer de 2015. S’establiran dos tipus de premis: Premi del jurat i Premi popular. Aquest últim haurà votat a través del Face book de la Fira de l'Aixada, clicant "m'agrada" a la foto de l'aparador seleccionat. El participant que obtingui més votacions serà el premiat.

Els criteris de valoració del jurat serà l’originalitat, la utilització d’elements identificables amb les ciutats del nostre entorn al S XIV, la qualitat artística, el disseny i el grau de vinculació al tema: Manresa i la Sèquia

Inscripcions

La voluntat de participar al concurs és gratuïta i s’ha de formalitzar mitjançant una butlleta que es podrà descarregar de la pàgina web www.aixada.cat. Igualment podrà recollir-se a les dependències de la regidoria de cultura, al Centre Cultural al Casino, al Passeig Pere III, 27, bxs. La butlleta s’haurà de remetre degudament formalitzada a la mateixa adreça esmentada anteriorment o enviar-la p er correu electrònic a l'adreça firaaixada@gmail.com

L’Ajuntament de Manresa i l’Associació Manresa de Festa facilitarà a tots els establiments participants un distintiu que acredita la seva participació al concurs i que haurà de ser exposat a l’aparador mentre duri el concurs.

Per a més informació cal adreçar-se a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa (Passeig Pere III, 27 baixos. Tel. 93 875 34 10).