Prop d’un centenar d’infants de Manresa es beneficien del Pla de Millores d’Oportunitats Educatives amb cursets de natació

Per segon estiu, nens i nenes d’entre 6 i 12 anys dels centres oberts municipals realitzen activitats aquàtiques gràcies als fons del pla de millora educativa del Departament d’Educació.

imagen

Prop d’un centenar d’infants dels quatre centres oberts de l’Ajuntament de Manresa duen a terme aquest juliol cursets gratuïts de natació gràcies als fons del Pla de Millores d’Oportunitats Educatives (PMOE) del Departament d’Educació. Es tracta del segon any que es duu a terme l’activitat.

Els beneficiaris són nens i nenes d’entre 6 i 12 anys d’edat dels centres oberts municipals La Font (La Font dels Capellans), Xalesta (la Balconada), Sergi Aguilera (Valldaura) i del Casal-Ot (Centre Històric), gestionat per Creu Roja. Durant aquest mes, des del passat 4 de juliol fins al proper 29 de juliol, els infants duen a terme cursets de natació a les piscines de les instal·lacions de Cube Fitness SL (als centres Cube i Duo).

El servei contractat de natació té un cost de 4.452 euros. A banda, també es destinen 720 euros dels fons del PMOE a tallers de circ, que aniran a càrrec de l’associació La Crica.

Els centres oberts són serveis d’acció sòcio-educativa que formen part dels serveis socials bàsics municipals i es caracteritzen per una atenció especialitzada, intensiva i de proximitat a famílies  amb infants.  Són espais que  donen suport, estimulen  i potencien l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització i l’adquisició d’aprenentatges mitjançant espais individuals, grupals , treball en xarxa i amb  la comunitat. Els centres ofereixen una atenció diària de dues hores, fora de l’horari escolar, en el marc d’un espai de lleure socio-educatiu.

El Pla de Millores d’Oportunitats Educatives és una mesura extraordinària que es va iniciar el curs passat, per pal·liar els efectes desfavorables de la suspensió de l’activitat lectiva el darrer trimestre del curs 2019-2020, i que té continuïtat en els cursos següents, en forma de programa de lluita contra les desigualtats educatives d’origen socioeconòmic.

Documents relacionats

  • imagen