L'informe tècnic sobre la Sala Ciutat conclou que l'edifici no reuneix les mínimes condicions de seguretat per fer-hi actes públics

L'Ajuntament de Manresa ha presentat avui les conclusions dels tècnics municipals, que alerten dels diversos riscos que planteja l'estat d'abandonament de l'edifici després de vuits anys sense ús a l'espera de l'enderroc. 

L’Ajuntament de Manresa ha informat avui que l’informe tècnic sobre la situació de la Sala Ciutat concl ou que”l’edifici no reuneix les mínimes condicions de seguretat i d’utilització exigibles" per fer-hi actes públics, després de vuit anys “sense ús a l’espera del seu enderroc”. 

Entre d’altres deficiències, els tècnics municipals assenyalen que “la instal·lació elèctrica interior no ha estat revisada durant aquests últims vuit anys, de manera que no es compleix l’actual normativa de seguretat”.

L’informe constata també que “els autors de l’ocupació s’han connectat directament a la xarxa elèctrica, sense disposar de comptador ni d’elements de protecció adequats” i adverteix que “en aquestes condicions, hi ha un risc important d’electrocució i/o d’incendi”.

Precisament aquest matí, la companyia el&egra ve;ctrica ha procedit a tallar el subministrament elèctric de l’edifici, després de comprovar que l’escomesa d’entrada a la Sala Ciutat no havia estat anul·lada, tot i que els comptadors elèctrics es van donar de baixa i es van retirar per poder procedir a l'enderroc.

Les conclusions de l’informe també recullen que l’edifici actualment no disposa de la instal·lació de protecció contra incendis que la normativa exigiria un espai de pública concurrència; que les biguetes de l’estructura presenten problemes d’aluminosi, agreujats per la presència de filtracions d’aigua de la coberta; que hi ha el perill que caigui la tramoia de l’escenari pel seu deficient estat de conservació; i que hi ha risc de caiguda en la zona on es va retirar l’escenari quan es va tancar el teatre.

Per últim, l'informe adverteix que “no es poden garantir unes condicions higièniques mínimes” als usuaris de l’edifici perquè no disposa de connexió a la xarxa d’aigua potable i els serveis higiènics actuals van ser desmantellats, en gran part, també amb el tancament del teatre.

Davant les conclusions de l’informe, el govern municipal de l’Ajuntament de Manresa reitera el seu oferiment de diàleg a les persones que han protagonitzat la tancada a l’edifici per poder arribar a una solució acordada que eviti posar en risc la seguretat de les persones.

A més a més, l'equip de govern valora molt positivament que els grups municipals, reunits en la Junta de Portaveus que es va fer dimarts al vespre, es reafirmessin en el seu posicionament favorable al projecte que preveu l'enderroc de Sala Ciutat -manifestat per unanimitat en el Ple municipal de novembre passat- perquè, en l a seva opinió, milloraria de forma significativa la qualitat de l'espai públic d'un barri, les Escodines, molt mancat de places i espais lliures.