L'Ajuntament i l'Associació d'Empresaris dels Trullols impulsen el desplegament de fibra òptica al polígon

L’Ajuntament de Manresa aprova una subvenció de 12.000 euros per a la implantació aquest 2015 i amb l’objectiu de millorar la competitivitat de la seixantena d’empreses d’aquest polígon. L'empresa manresana Fibracat durà a terme els treballs.

imagen

L’Ajuntament de Manresa i l’Associació d’Empresaris els Trullols han signat un acord de col·laboració per al desplegament de la fibra òptica al Polígon Industrial Els Trullols. El conveni signat dies enrere entre l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president de l’Associació d’Empresaris dels Trullols, Xavier Padró, estableix que el consistori destina 12.0 00 euros de subvenció per aquest desplegament que s’iniciarà a partir de la setmana vinent.

El desplegament anirà a càrrec de Fibracat, marca comercial de l'empresa Alta Tecnologia en Comunicacions, S.L (ALTECOM), creada a l’any 1999 a Manresa i amb anys d’experiència i especialització en serveis de connexió a Internet de molt alta velocitat mitjançant fibra òptica d'última generació (NGN), tant per a particulars com per a empreses.

L’anunci d’aquest desplegament s’ha fet públic aquest matí en una roda premsa que ha comptat amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós; el president de l’Associació d’Empresaris dels Trullols, Xavier Padró; i la directora comercial de Fibracat, Meritxel l Bautista. També els ha acompanyat el director tècnic de Fibracat, Josep Olivet.

Sílvia Gratacós ha manifestat la seva satisfacció per “d’aquest acord per al desplegament de fibra als Trullols, ja que era el polígon de Manresa que encara no tenia aquest servei. Ara només queda pendent el polígon dels Comtals, si bé aquest polígon no té la mateixa ocupabilitat”. La regidora ha agraït l’acord entre tots –Ajuntament, empresaris i Fibracat- per aquest desplegament “que suposa una millora molt important perquè dóna avantatges competitius per a la seixantena d’empreses dels Trullols i perquè pot ser també un bon estímul per a la implantació de noves empreses”.

Una millora per a la gestió empresarial del dia a dia

Per la seva part, Xavier Padró també ha qualificat l'acord de “molt important gràcies a haver trobat l’encaix entre totes les parts, que ens permetrà tenir al nostre abast bones comunicacions i una bona cobertura que ens ajudarà en el dia a dia, que millorarà la nostra gestió empresarial, així com també serà un bon reclam per a la resta d’empreses que es vulguin ubicar a Manresa”. Per al president dels empresaris d’aquest sector “avui el món de la tecnologia, les comunicacions i tramesa de dades és fonamental i ara podrem tenir al nostre abast bones eines per fer-ho possible”.

Al seu torn, Meritxell Bautista ha anunciat que “la setmana vinent començarem a desplegar la fibra òptica al polígon dels Trullols i en dos mesos les seves empreses podran navegar a 500 o 1000 megas de descàrrega, una cobertura que farà que Manr esa tingui en aquests moments un servei inigualable”. Per a la cap comercial de Fibracat “hores d’ara no hi ha cap operador a l’estat que pugui oferir aquest servei, ni amb qualitat ni amb preu

Bautista ha explicat que “Manresa està entre les cinc ciutats de l’estat amb millor connexió amb fibra òptica” i ha assegurat que “en aquests moments, la nostra empresa és líder absolut de desplegament de fibra òptica a la ciutat, amb més del 60% de cobertura de màxima qualitat i a preus més competitius que la resta d’operadors. I com a empresa manresana la nostra voluntat és arribar a tot arreu de la ciutat i aviat començarem els treballs de desplegament a Sant Joan i Sant Fruitós”.

Un pas endavant en la competitivitat de les empreses

Amb l’acord, l’Ajuntament de Manresa, per mitjà del Servei d’Activitat Econòmica i Promoció de la Ciutat, referma la seva voluntat de continuar impulsant polítiques de dinamització del teixit productiu local i de suport a les empreses per a millora de la seva dinamització i la seva competitivitat.

Fins ara, gairebé tots els polígons comptaven amb servei de fibra òptica menys al Polígon dels Comtats –amb menys activitat- i Els Trullols, un polígon on només unes poques empreses en disposaven de forma particular. Aquesta mancança quedarà resolta amb aquest conveni amb l’Associació d’Empresaris, un col·lectiu que està treballant per ajudar al desenvolupament de les més de seixanta empreses ubicades al polígon.

Amb la subvenció atorgada, l’Associació d’Empresaris dels Trullols té previst la realització de les actuacions de canalització i entrada de la fibra òptica a les diferents empreses interessades en la instal·lació. El desplegament s’hi farà a través de canalitzacions ja existents per evitar la mínima obertura de rases a la via pública,

Així mateix, l’Associació té previst fer una campanya per donar a conèixer entre totes les empreses del polígon aquest desplegament de fibra òptica que, segons el conveni, haurà de finalitzar abans del 20 de desembre del 2015, si bé l’empresa Fibracot creu en dos mesos els treblals podrien estar enllestits.


Documents relacionats

  • imagen