L'Ajuntament i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa signen el conveni regulador del Pla de Desenvolupament Comunitari

El consistori atorga una subvenció de 72.000 euros a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM), amb l’objectiu d’impulsar la participació ciutadana, promocionar l’associacionisme i donar suport a programes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha signat avui amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM) el conveni per al Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) per a l’any 2022. El conveni l’ha rubricat per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; i el president de la FAVM, Antoni Erro Mas. L’acte ha comptat també amb la presència de la regidora delegada de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau Fontanet; i altres  representants de la FAVM, Marina Hosta, Ramon Caballol, Rafael Guirado i
Genoveva Gorchs.

L’objecte del conveni amb la FAVM és regular la col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa –que atorga una subvenció de 72.000 euros-  per portar a terme els objectius fixats entre la regidoria de Barris, Acció Comunitària i Civisme i la mateixa FAVM inclosos en el PDC de la FAVM, amb la finalitat de donar suport a les polítiques inclusives de la ciutat.

Amb aquest conveni la regidoria té la voluntat d’impulsar la participació ciutadana en els programes de ciutat des de la proximitat; promocionar l’associacionisme com a eina bàsica de formació de capital social i cohesió social; i donar suport a programes i projectes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social, des d’una perspectiva comunitària.

El PDC de la FAVM 2022 es desplega a 13 barris de la ciutat: Barri Antic, Poble Nou, Cal Gravat, Les Cots-Guix Pujada Roja, Sagrada Família, Vic-Remei, Passeig i Rodalies, Valldaura, Mion-Puigberenguer-El Poal, Plaça Catalunya-Barriada Saldes, Carretera Santpedor, Els Comtals i Sant Pau. 
 

El Pla de Desenvolupament Comunitari de la FAVM treballa en tres eixos: Cohesió Comunitària, Corresponsabilitat i Formatiu que apleguen un munt d’accions i programes de dinamització als barris de la ciutat al llarg de tot l’any.

 

Documents relacionats

  • imagen