Dilluns vinent s’obre al trànsit el tram sud de l’avinguda dels Països Catalans

A partir de dilluns vinent, 25 de juliol a les 10 del matí, ja es podrà circular a tota l’avinguda Països Catalans, entre els Trullols i la plaça Prat de la Riba. Amb setmanes d’antelació sobre el calendari previst, han finalitzat els treballs d’urbanització del tram sud que enllaça la rotonda de la carretera de Viladordis amb la zona comercial del polígon dels Trullols.

 

imagen

L’avinguda dels Països Catalans ja és una realitat. Les obresd’urbanització d’aquest nou vial ja pràcticament han finalitzat i assolirà tota la seva funcionalitat com a nova ronda de circumval·lació de la ciutat pel sector est i  afavorint la connexió amb la ronda de Manresa de la C-55 i l’autopista C-16.

A partir de dilluns vinent, a les 10 del matí, ja es podrà circular pel tram sud d’aquest vial que restava pendent i que uneix la rotonda de la carretera de Viladordis i el Polígon dels Trullols. L’acte d’obertura comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; el regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, David Aaron López Martí; i altres representants del consistori i d’entitats veïnals.

Amb diverses setmanes d’antelació respecte al calendari previst, l’estrena d’aquest tram sud completa la urbanització de tota l’avinguda dels Països Catalans. Dies enrere ja es va estrenar i obrir al trànsit el tram nord de 800 metres entre la plaça Prat de Riba i la carretera de Viladordis, i restaven pendents  les darreres actuacions del tram sud.

Les obres del tram sud de l’avinguda van començar el febrer passat i han estat finançades íntegrament per l’Ajuntament de Manresa, té una longitud de 420 metres, 250 dels quals corresponen a traçat nou i 170 a execució de vorera en el tram existent. S’ha intervingut en una superfície total de 6.420,08 m2.

L’amplada del vial és de 15,5 metres repartits en una vorera arbrada de 5 metres, una franja d’aparcament de 2,10 metres, dos carrils de circulació per a vehicles de 3,20 metres cadascun i una franja de 2 metres arbrada (corresponent a la mitjana de l’avinguda quan es completi en el futur).

A partir de dilluns ja es podrà circular en ambdues direccions així com estacionar en els nous espais destinats a tal efecte. Restaran treballs d’instal·lació de la senyalització direccional de vehicles i treballs de jardineria que es faran amb el trànsit obert i amb ocupacions temporals de carrils de circulació i de l’espai d’estacionament.

Documents relacionats

  • imagen