La Festa del Tomàquet del Bages ven més de mil quilos de producte local

La majoria d’actes del certamen van esgotar les entrades. Malgrat la suspensió de les activitats dels dos primers dies a causa dels incendis forestals, l’organització, formada per l’Ajuntament de Manresa i diverses entitats, fan un balanç molt positiu de la festa, que ha atret públic divers, vingut d’altres zones del país, no només de la comarca.

imagen

El Mercat del Tomàquet, celebrat aquest dissabte al matí al primer tram del Passeig Pere III, va servir per cloure la sisena edició de la Festa del Tomàquet del Bages, que durant quatre dies consecutius va organitzar activitats a Manresa dedicades al producte estrella de l’horta del Bages, el tomàquet, i les seves diferents varietats locals: fins a 24. Totes elles es van exposar dissabte al matí a les parades del mercat, amb una bona resposta del públic, ja que es van vendre més de mil quilos de tomàquets en total.
 

Aquest any, com a novetat, el mercat va incorporar altres productes d'horta i també una petita mostra d'altres productes del Bages com ous, pa, licors, formatge o mel, la qual cosa va ser valorada molt positivament pels visitants. El mercat, a més, va organitzar una sèrie d'actes paral·lels: esmorzar de forquilla, tallers d’extracció de llavors, una demostració del grup Cuinetes Confinades (que va explicar com cuinar diversos plats amb tomàquets), un tast de formatges Gavarresa i un tast de vins del Bages.
 

En total, des de dimecres passat fins dissabte, es van organitzar una dotzena d’activitats i la gran majoria va esgotar les entrades, cosa que és valorada amb satisfacció per l’organització, formada per l’Ajuntament de Manresa i diverses entitats vinculades al territori. Enguany, als diferents actes hi van acudir visitants de fora de la comarca, vinguts d’arreu de la Catalunya Central i dels dos Vallesos, la qual cosa compleix l’objectiu d’obrir la festa a públic de fora del Bages.
 

Els organitzadors valoren positivament que en aquesta edició s’ha fet molta xarxa entre productors i restauradors, en actes com el Sopar del Tomàquet, que va reunir 150 persones al parc de la Seu, i el pintxo-pote tomaquer pels bars de l’Antic. Malgrat la suspensió dels actes dels dos primers dies de la festa, a causa dels incendis forestals, l’organització fa un balanç molt positiu del certamen i en destaca l’alta participació al conjunt d’activitats, i que han atret tot tipus de públics.
 

La Festa del Tomàquet és organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, MengemBages, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, l’Associació de productors i elaboradors agroalimentaris del Bages, l'Escola Agrària de Manresa, Proper, l’Era, Parc de la Sèquia, la Fundació Alícia, l'Associació de Defensa Vegetal del Bages, Bages Impuls i l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. També col·laboren a la Festa del Tomàquet els ajuntaments de Sant Fruitós de Bages i de Castellbell i el Vilar.
 

La festa es va estrenar fa sis anys i, des de llavors, s’ha anat consolidant i ha ampliat el discurs cap a tots els productes locals, però sense fer perdre protagonisme al producte estrella, el tomàquet. El certamen és possible gràcies al treball conjunt d'un nombre molt important d'entitats del territori que treballen conjuntament per omplir la festa d'activitats. La festa també permet generar xarxes col·laboratives entre productors, distribuïdors i ciutadania i contribuir a la dinamització del comerç local i el Centre Històric.

Documents relacionats

  • imagen