La trobada de bateries, la proclamació de la Pubilla i l’Hereu i la Moscada i el Correfoc infantil obren el primer cap de setmana de la Festa Major de Manresa

Tal com ja es va anunciar, el Correaigua ha quedat suspès a causa de la sequera. L’Ajuntament fa públiques les mesures de seguretat per als actes amb foc.

imagen

La trobada de bateries, que enguany arriba a la 13a edició, obrirà enguany la Festa Major de Manresa, després que el Correaigua hagi quedat suspès a causa de la sequera. Com és habitual, la trobada de bateries es farà a la plaça Sant Domènec. Serà aquest dissabte 20 d’agost, a les 19 h. Pel que fa a diumenge 21 d’agost, els actes s’iniciaran a les 18 h, amb els tallers infantils a la plaça Major que permetran conèixer la imatgeria. Mitja hora més tard, a les 18.30 h, s’iniciarà a la plaça Sant Domènec l’acte de proclamació de la nova Pubilla i nou Hereu de la ciutat de Manresa.

 

De nou a la plaça Major, a les 20.30 h, s’iniciarà la Moscada infantil, que enguany serà especial per la celebració dels 18 anys de la Tremenda, i tot seguit es farà el Correfoc infantil, que recorrerà diversos carrers i places del Centre Històric (itinerari: plaça Major, carrer Cap del Rec, plaça del Carme, carrer Pedregar, carrer Sabateria, carrer Sant Miquel i plaça Major).

 

Per participar-hi, cal seguir la normativa de seguretat i fer cas de les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d’ordre. Cal utilitzar roba de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, mocador al coll, barret de roba i sabates esportives de pell que agafin fort els peus. Cal també protegir-se els ulls i tapar les orelles per tal de disminuir els sorolls. No es podran fer cadenes de més de tres persones i caldrà girar en el sentit invers a les agulles del rellotge a les places. La quitxalla no pot anar a les espatlles dels adults i cal evitar assistir-hi amb cotxets.

 

S’habilitaran punts de Creu Roja a plaça Major, carrer Sant Miquel, carrer Pedregar i a la plaça del Carme, que es reforçaran amb grups a peu i amb ambulàncies (podeu consultar totes les mesures de seguretat en aquest enllaç). L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, també ha publicat un Ban per informar de la importància de seguir les recomanacions per participar a la Moscada, al Correfoc infantil i al Correfoc, i per informar al veïnat del desenvolupament d’aquestes actes (podeu llegir el Ban en aquest enllaç).

 

 

*Podeu consultar el programa complet de Festa Major en aquest enllaç

Documents relacionats

Avís Moscada 2022
  • imagen