El Festivalet de Circ de Manresa arriba divendres a la quarta edició apostant per companyies del territori

El pati de l’Anònima acollirà aquest cap de setmana espectacles gratuïts per a tots els públics, amb una gran varietat de disciplines. La inauguració serà divendres al teatre Kursaal, amb l’obra “De tu a tu”, que reuneix artistes professionals i persones amb discapacitats funcionals. En total, hi haurà dotze propostes, algunes d’elles també a la plaça de Sant Domènec.

imagen

Aquest divendres arrenca la quarta edició del Festivalet de Circ de Manresa, una proposta cultural organitzada per l’Ajuntament de Manresa i La Crica que té l’objectiu d’apropar el circ a la ciutat i convertir-la en un aparador cultural. Un any més, es desenvoluparà majoritàriament al pati de l’Anònima, tot i que també tindrà com a escenaris el teatre Kursaal, que acollirà l’acte inaugural, i la plaça de Sant Domènec. Enguany, el certamen recupera la normalitat després de la pandèmia.

Durant tres dies, de divendres fins diumenge, el Festivalet portarà a Manresa una dotzena d’activitats de carrer, amb una programació molt variada, pensada especialment per al públic familiar. Enguany, el certamen fa una aposta exclusivament per a les companyies catalanes, amb l’objectiu de donar-los un impuls després de dos anys de restriccions per la Covid-19. Tots els artistes participants compten amb una llarga experiència sobre els escenaris.

Tots els espectacles i actes de carrer són gratuïts, tant al pati de l’Anònima com a Sant Domènec. La programació reuneix una gran varietat de disciplines i propostes escèniques, des del circ contemporani fins a espectacles més tradicionals, i han estat premiats en diversos festivals d’àmbit nacional i europeu.

Els detalls de la programació han estat presentats avui en roda de premsa per la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols; pels promotors del certamen, Rat Serra Bacardit i Arnau Serra Vila; pel president de La Crica, Javier Soler Ródenas, i pel gerent de Manresana d’Equipaments Escènics, Jordi Basomba Gonzalvo.

“De tu a tu”, del Col·lectiu Mur, inaugurarà el Festivalet al Teatre Kursaal

L’acte d’inauguració del Festivalet de Circ tindrà lloc aquest divendres, a les 20h, al Teatre Kursaal, amb l’obra De tu a tu, del Col·lectiu Mur. Es tracta d’un espectacle multidisciplinari, on participen artistes professionals i persones amb diferents discapacitats funcionals, que aconsegueixen demostrar que les barreres emocionals i socials estan bàsicament en els prejudicis de cadascú.

En total, l’obra comptarà amb dotze artistes a l’escenari. Les entrades per l’espectacle, al preu de 12 euros (entrada general) i de 10 i de 6 euros (entrades reduïdes), es poden comprar a través de la web del Teatre Kursaal. Es tracta de l’única obra de pagament de tot el festival.

Prèviament, divendres a la tarda, hi haurà dues activitats gratuïtes a la plaça de Sant Domènec. A les 17h, la Crica oferirà un taller de circ, obert a tothom; mentre que, a les 18.30h, farà una mostra de l’Aula de Circ.

L'Anònima, punt neuràlgic del Festivalet

El gruix del Festivalet tindrà lloc al pati de l’Anònima, que estarà obert divendres de 21h a 00h; dissabte de 16.30h a 01.30h i diumenge de 10h a 15h. Durant tot l’horari d’obertura, hi haurà possibilitat de comprar entrepans i beguda. Divendres, a partir de les 21h, hi haurà dues propostes musicals, a càrrec de Wake Up Jamaica i del DJ Danilsan.

L’activitat de circ a L’Anònima començarà dissabte a les 17h, amb la proposta White Bottom, de Ramiro Vergaz. Al llarg de la tarda i nit, es podran veure les obres Volov, del Col·lectiu TQM; Envà, d’Amer i Àfrica; i Ye Orbayu, de la Companyia Vaques. A partir de les 23.30h, començarà el concert de la Sidral Brass Band.

Diumenge, l’activitat a L’Anònima continua amb un taller de cric de la Crica, a les 10h, i amb l’espectacle Absurd, de Circ Vermut. Finalment, hi haurà un vermut popular, amenitzat per Wake Up Jamaica.

Podeu consultar la programació completa del 4t Festivalet de Circ en aquest enllaç.

Documents relacionats

  • imagen