Manresa posa en funcionament una aplicació gratuïta per pagar les zones blaves des del mòbil

A partir d'avui, les persones usuàries de l’estacionament regulat poden pagar el tiquet, ampliar-lo, anul·lar denúncies i recuperar diners del temps no utilitzat sense anar al parquímetre ni deixar cap justificant al vehicle.

imagen

Manresa estrena avui una aplicació per a dispositius mòbils des de la qual es pot pagar la zona blava d’aparcament de la ciutat d’una manera fàcil i còmode sense necessitat d’anar al parquímetre ni deixar un justificant al vehicle. La nova eina anomenada EysaMobile està gestionada per l’empresa concessionària de la zona blava a Manresa, Estacionamientos y Servicios, S.A.U.

Els detalls del nou servei han estat presentats avui pel regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit; el delegat d’Eysa a Catalunya, Josep Lluis Junyent; i el responsable informàtic de la nova aplicació, Javier Sepúlveda.

Ramon Bacardit ha afirmat que la posada en funcionament d’aquesta aplicació permetrà oferir a les persones usuàries una forma més “còmoda” de fer el pagament de la zona blava sense haver d’anar al parquímetre, un sistema que suposarà “un estalvi, ja que es pagarà realment pel temps que s'utilitza l’estacionament”, i també “possibilitarà que, a través d’aquesta aplicació, el comerç de la ciutat tingui la possibilitat de regalar tiquets d’estacionament als seus clients”.

Per la seva part, Josep Lluis Junyent ha destacat "l’èxit" que està tenint aquesta aplicació “que té un any i mig de vida i ja té 130.000 usuaris a 20 poblacions de l’estat espanyol, que emeten uns 30.000 tiquets diaris”. El delegat d’Eysa a Catalunya ha avançat que a abans de final d’any "esperem implantar aquest sistema a 40 ciutats".

A banda de Manresa aquest sistema ja funciona a poblacions catalanes com Lleida, Mollet, Mataró, Granollers, Ripoll, Vilassar de Mar o Platja d’Aro. “En algunes de les poblacions, l’aplicació amb el mòbil l’u tilitzen entre el 12 i el 18% del total dels usuaris”, ha dit Junyent.

El nou sistema està estalviant una mitjana del 8% dels diners

Amb aquesta aplicació, que ha estat explicada tècnicament per Javier Sepúlveda, es podrà aparcar i ampliar el temps d'estacionament així com anul·lar les denúncies. Només es pagarà pel temps que es fa servir l'aparcament i si es marxa abans d'hora es podrà recuperar l'import del temps que no s’hagi utilitzat. L’aplicació permet consultar també el temps d'estacionament que li queda a l’usuari i rebre alertes que informen quan finalitza el temps pagat i evitar així possibles denúncies.

L’aplicació farà estalviar temps, diners i preocupacions a les persones usuàries de la zona blava ja que farà totes les funcions pròpies dels par químetres i complementa al sistema de pagament convencional amb monedes i amb targeta bancària existents fins ara. Segons ha explicat Josep Lluis Junyent, “en aquests moments, les persones usuàries d’aquest dispositiu estan estalviant una mitjana del 8%, gràcies al fet de poder recuperar el diners del temps que no s’utilitza”.

L’ús del servei de pagament amb mòbil requereix prèviament donar-se d’alta en la pàgina web www.eysamobile.com. Només es necessita un correu electrònic i un mitjà de pagament vàlid (targeta de crèdit o dèbit o Pay Pal). Un cop validada la identitat, cal seguir cinc senzills passos.

El responsable informatiu d’Eysa ha assegurat que un altre dels grans avantatges de l’aplicatiu és que també permet als comerços obtenir tiquets d e temps que podran regalar a aquells clients que disposin del nou aplicatiu al mòbil i d’una forma molt senzilla. Amb un lector de barres o codi QR directament es podrà ampliar el saldo que tenen.

Aquest sistema de pagament serà controlat pels mateixos vigilants de la zona blava que podran veure a través d’una PDA (dispositiu portàtil de mà) l’estat del pagament de qualsevol vehicle només consultant la matrícula.

Documents relacionats

  • imagen