L'Ajuntament de Manresa inverteix 286.000 euros en la construcció i millora d’equipaments educatius per al nou curs escolar

L’Escola Les Bases estrena la nova pista poliesportiva, que ha tingut un inversió de 117.000 euros, finançats pel consistori, amb la col·laboració del Departament d’Educació. Aquest estiu l’Ajuntament ha fet actuacions de millora i reforma en diversos centres educatius de la ciutat. El curs a Manresa arrencarà dilluns amb més d’11.000 alumnes, amb un creixement d’alumnat a ESO i una reducció a educació infantil, que disminueix les ràtios ja que manté el nombre de grups.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha invertit un total de 286.000 euros en obres de construcció i millora de diversos equipaments de les escoles i instituts de cara a aquest curs 2022-2023, que arrenca dilluns (a infantil i primària) i dimecres (a secundària). L’actuació més destacada ha estat la construcció de la nova pista poliesportiva de l’Escola Les Bases, que ha finalitzat obres aquest estiu i que ha tingut una inversió de 117.000 euros.

La nova pista de l’Escola Les Bases permet que el centre disposi per primera vegada d’un equipament d’aquest tipus, l’ús del qual, a més, es podrà ampliar per a les activitats esportives extraescolars. Aquesta setmana, el regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat, i el regidor d’Esports, Antoni Massegú Calveras, han visitat la instal·lació juntament amb l’equip directiu de l’Escola Les Bases.

A banda, aquest estiu, aprofitant les vacances escolars, el consistori ha invertit 169.000 euros en total en reformes en diversos centres educatius de la ciutat. Un dels treballs més destacats ha estat a l’Escola Serra Húnter, amb diverses millores, com ara la reparació de la lluerna, la substitució de les fustes de terra dels porxos de l’edifici d’Educació Infantil i la reparació del guix dels sostres de la segona planta. També s’han repintant parets, sostres i portes de la mateixa planta.

D’altra banda, a l’Escola Ítaca, s’ha fet un nou accés des del carrer Sant Cristòfol. També s’han pintat diversos espais interiors a l’Escola Sant Ignasi (on també s’han fet actuacions al pati), i s’han realitzat tancaments exteriors a l’Escola Muntanya del Drac, entre d’altres. Les actuacions de l’Ajuntament també han inclòs altres treballs de manteniment en els edificis i en instal·lacions exteriors.

Més d’11.000 alumnes inicien el curs la setmana vinent a Manresa

El curs escolar 2022-23, que arrenca dilluns, s’inicia de nou amb més d’11.000 alumnes en els 27 centres educatius de la ciutat que imparteixen d’I3 a 4t ESO. El regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili i Prat, destaca que “és el primer curs que comença amb normalitat després de la pandèmia, la qual cosa ens satisfà absolutament” i desitja un bon inici de curs a tota la comunitat educativa.

A data d’avui, i en procés d’assignació de plaça per l’alumnat que  va arribar a la ciutat un cop finalitzat el curs i durant l’estiu, es preveu iniciar el curs amb un lleuger increment respecte de l’inici del curs anterior: 2.096 alumnes a Educació Infantil, 5.004 alumnes a Educació Primària; i 3.990 alumnes a ESO.

En la línia dels darrers cursos es constata una lleugera disminució a Educació Infantil i un creixement d’alumnat a ESO, la mateixa tendència que es registra a la resta de Catalunya.

Tot i la disminució d’alumnat a educació infantil (principalment a I3), el nombre de grups a la ciutat es manté estable, cosa que comportarà una reducció de les ràtios en aquest nivell d’escolarització.

Aquestes xifres són provisionals i es preveu un increment de l’alumnat com a resultat de la demanda que vagi rebent l’Oficina Municipal d’Educació (OME).  Des d’aquest dijous, l’OME atén presencialment totes aquelles famílies que sol·liciten escolaritzar els fills i filles  en escoles i instituts de la ciutat. Per ser atesos, cal sol·licitar cita prèvia.

Respecte el curs passat, i per tal de donar resposta a la necessitat de places escolars a la ciutat, per aquest proper curs ha calgut incrementar grups ens els següents nivells intermitjos: 4t i 5è de primària i 1r i 3r d’ESO.

Per primera vegada, el nou curs escolar arrenca amb la gratuïtat de l’escolarització a I2. A Manresa, això significa un total de 358 places d’I2 gratuïtes a la ciutat, 160 de les quals en llars d’infants municipals i 198 en llars d’infants de la Generalitat.

Nou procés de preinscripció a les llars d’infants públiques de Manresa

A partir del 5 de setembre de 2022 s’obre un segon període per presentar sol·licituds per les llars d'infants públiques de Manresa. Les famílies que no van presentar sol·licitud dins el termini habitual, i vulguin optar per l'escolarització dels seus fills i filles, podran sol·licitar ara plaça. Aquesta petició passarà a formar part d’una segona llista d’espera que quedarà oberta fins a mitjans d'abril de 2023. Es pot realitzar sol·licitud per aquells infants nascuts entre l'1 de gener de 2020 i el 10 de juny de 2022.

Manresa disposa de 8 llars d’infants públiques: 5 llars d’infants municipals (L’Estel, La Lluna, Petit Príncep, La Llum i Bressolvent) i 3 llars d’infants de la Generalitat de Catalunya (Picarol, Espurna i Ginesta).

Tal com ha anunciat la Generalitat de Catalunya, el curs d’I2 és gratuït a les llars d’infants públiques. Aquesta gratuïtat serà del servei lectiu. El servei de menjador i els serveis complementaris tindran el mateix cost que en els altres nivells lectius d’I0 i I1 i hauran de ser assumits per les famílies.

Les sol·licituds a qualsevol de les llars d’infants públiques es podran fer de manera telemàtica o presencial.

Les famílies que optin per fer la preinscripció de manera telemàtica, hauran de fer la sol·licitud del 5 a l’11 de setembre a través d’aquest enllaç. Caldrà que adjuntin la informació escanejada o fotografiada a l’aplicació de preinscripció.

D’altra banda, aquelles famílies que no disposin de mitjans per fer-la telemàticament, podran optar per fer la sol·licitud de manera presencial. La preinscripció serà del 6 al 8 de setembre a la Secció d’Ensenyament (Carretera de Vic, 16) de de 9 a 13:30 h. En aquest cas, caldrà concertar cita prèvia de l’1 al 6 de setembre a través de la pàgina web municipal o bé trucant al telèfon 938752485. Per aquesta via cal portar la documentació original necessària per a realitzar el tràmit. Les persones interessades poden consultar la documentació necessària, la puntuació i els barems del procés de preinscripció al web municipal.

Documents relacionats

  • imagen