Recull de les incidències per la nevada a Manresa a les 12.00 h

Informació del Comité d'Emergènies sobre els treballs que s'estan portant a terme en relació a la nevada que ha motivat l'activació del Pla d'Emergències Municipal per nevades a les 8.50 h d'avui.

imagen

La situació comença a tornar a la normalitat després que s'ha aturat la nevada.

S'ha aixecat el tall de la C37 a l’alçada del Pont de Sant Francesc, tot i que calen cadenes per circular per aquesta via des de Sant Salvador de Guardiola fins a Igualada.

Pel que fa a la via pública, hi ha afectacions puntuals  al trànsit en els carrers Viladordis, Cadí i Joan Fuster.

S’ha restablert el servei de bus urbà de totes les línies, tot i que temporalment hi ha hagut desviaments a la L4 a la l’alçada del carrer Viladordis i a la L8 a la rotonda de la Comissaria dels Mossos.

La regidoria d’Ensenyament ha enviat una recomanació a tots els centres escolars perquè no obrin a la tarda, tot i que alguna escola ha manifestat que mantindrà l’activitat.

Els serveis socials municipals han activat el Pla contra el fred en coordinació amb la Policia Local per oferir allotjament a les persones que es puguin trobar al carrer.

Les màquines de neteja estan treballant al Passeig del Riu fins a Sant Marc, a diferents trams del Passeig Pere III i a la Font dels Capellans. També hi ha operaris treballant al Centre Històric i a la Muralla des de Plaça Europa fins a Valldaura.

El Comité d’Emergències municipal recomana a la ciutadania que no surti de casa si no es necessari, que circuli amb molta precaució, que es mantingui informada permanentment de la situació del temps i que estigui atenta a l’evolució de les temperatures perquè un descens important podria implicar gelades que complicarien la situació.

Recull de les incidències per la nevada a Manresa a les 10.30 h

La incidència més destacada pel que fa al trànsit ha estat el tall de la C37 a l’alçada del Pont de Sant Francesc.

El Consell Comarcal del Bages ha suspès el servei de bus escolar abans de l’entrada a l’escola i el servei de bus urbà a Manresa s’ha aturat pels volts de les 9.30 h. Posteriorment, s’han anat interrompent les diverses línies de bus interurbà de Manresa a la resta de poblacions de la comarca.

Les connexions amb Barcelona per carretera i ferrocarril –Renfe i FFCC de la Generalitat- s’han mantingut amb algunes incidències.

Els instituts i escoles que han tancat al llarg del matí han estat el Pius Font i Quer, el Lluís de Peguera, Cal Gravat, la Font dels Capellans, Valldaura, el Pilar, La Muntanya el Drac, Sèquia, Flama i Vedruna. La resta han continuat l’activitat amb molt poca assistència d’alumnes i han decidit que també tancaran a la tarda.

Els equips municipals de via pública han actuat per treure la neu acumulada en els punts més afectats dels barris de la Balconada, la Font dels Capellans, Carretera de Santpedor, Poble Nou, Cal Gravat, Polígon de Bufalvent, a la rotonda propera a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, a la carretera de Sant Joan i al Polígon dels Dolors, a la rotonda de Prat de la Riba.

Els serveis de neteja han obert un pas per a vianants des de plaça Sant Domènec fins a Plaça Major i, pel Passeig Pere III, fins la Bonavista; i també fins a l’estació de la Renfe pel carrer Alfons XII.

Documents relacionats

  • imagen