L'Ajuntament comença a distribuir les urnes i les paperetes per a la votació de la consulta del Conservatori

Els sis punts de votació es reparteixen per la Plaça Sant Domènec, Crist Rei i Plaça Infants, l’Ateneu Les Bases, Plaça Catalunya i l’Escola La Font, que substitueix el del Mercat de la Sagrada Família per raons tècniques.

imagen

Els operaris de l’Ajuntament de Manresa han començat a distribuir les urnes i les paperetes per a la votació de la consulta ciutadana sobre el futur del Teatre Conservatori i de la Plaça Sant Domènec, que tindrà lloc aquest dissabte i diumenge coincidint amb la celebració de l’ExpoBages i de la Fira de l’Ascensió. 

Els sis punts de votació es reparteixen per la Plaça Sant Domènec, Crist Rei i Plaça Infants, on es podrá votar dissabte i diumenge de les 12 del migdia a les 8 del vespre; i a l’Ateneu Les Bases, Plaça Catalunya i l’Escola La Font, que mantindran el mateix horari de 12 a 8 dissabte però que el diumenge el reduiran de 12 a 2 del migdia. La mesa instal·lada a l’Escola La Font substitueix,  per raons tècniques, la que s’havia previst incialment al Mercat de la Sagrada Família. 

En cas de pluja els punts de votació seran l’Espai Joan Amades, el Centre Cívic Selves i Carner, l’Ateneu Les Bases (a l’interior), el Centre Cultural El Casino i el Teatre Conservatori. 

Un debat urbanístic 

L’actual equip de govern de l’Ajuntament de Manresa va prendre la decisió de sotmetre a l’opinió de la ciutadania el futur del Teatre Conservatori i de la Plaça Sant Domènec en el marc del procés de redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Per aquesta raó, la pregunta escollida per aquesta consulta ciutadana, organitzada pel Col·legi d’Advocats de Manresa amb el suport de l’Ajuntament, és: "Creu que el nou Pla General ha de preveure una ampliació de la Plaça Sant Domènec, sense l’edifici del Teatre Conservatori?"

L’univers de votants està format per les persones residents a Manresa majors de 16 anys, que són 62.796. Per poder exercir el seu dret al vot s’hauran d’identificar amb el DNI o NIE on consti el seu número d’identificació fiscal i el seu domicili. Els que vulguin votar amb el passaport o carnet de conduir, hauran d’acreditar que estan empadronats a Manresa aportant un volant d’empadronament, segons que ha decidit la Comissió de Garanties que vetlla per la correcció del procés. 

L’escrutini serà públic i tindrà lloc l’11 de maig a les 20.30 hores a la seu del Col·legi d’Advocats de Manresa, una vegada tancat el procés de votació. El resultat serà validat per la mateixa comissió de garanties i es comunicarà pels canals habituals del Col·legi i de l’Ajuntament. 

La campanya informativa de la consulta que s’ha fet amb l’objectiu d’aconseguir la màxima participació es va obrir el 22 d’abril amb una sessió informativa amb experts a l’Auditori de la Plana de l’Om coincidint amb la inauguració de l’exposició “La consulta ciutadana del Conservatori”, que avui acabarà, a la mateixa sala de la Plana de l’Om. 

A més a més, es van organitzar visites guiades al racons amagats del Teatre Conservatori els dies 26 i 27 d’abril, un debat públic (6 de maig) i s’ha fet una bustiada d’un fulletó informatiu per totes les llars de la ciutat.

Documents relacionats

  • imagen