El comité d'emergències de Manresa dóna prioritat a la neteja de voreres durant la tarda davant el perill de gelades

La predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que s’acosten dies amb temperatures molt baixes i gelades en hores nocturnes i en zones d’ombra allà on hi hagi neu fosa o hi hagi plogut.

imagen

El Comitè Municipal d’Emergències de Manresa, reunit per coordinar les actuacions davant la nevada que ha motivat l’activació del Pl a d’Emergències per nevades a les 8.50 hores d’avui, ha marcat com a prioritat per aquesta tarda la neteja de voreres per facilitar el desplaçament de vianants i evitar que la neu es pugui glaçar, davant l’anunci d’un descens important de les temperatures. 

La predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que s’acosten dies amb temperatures molt baixes i gelades en hores nocturnes i en zones d’ombra allà on hi hagi neu fosa o hi hagi plogut.

Així, durant la tarda han continuat les tasques de neteja a les voreres a la zona de Plaça Catalunya, Francesc Macià, Centre Històric, Avinguda de les Bases de Manresa, Carretera de Santpedor, Carrer Callús, Plaça de la Democràcia, Abat Oliba. També s’ha procedit a treure la neu dels accessos a centres sanitaris com el Centre Hospitalari, l’Hospital Sant Joa n de Déu, la Clínica Sant Josep i centres d’atenció primària.

El servei de transport de bus urbà ha recuperat totalment el servei pels volts del migdia i s’espera que demà els centres escolars puguin obrir amb normalitat.

Per la seva part, Protecció Civil de la Generalitat, que manté activat el Pla de Protecció Civil NEUCAT en fase d’alerta, demana extremar la prudència davant la situació de nevades i fer cas de la recomanació del servei Català de Trànsit de limitar els desplaçaments als que siguin imprescindibles a les zones a on nevi i s'acumuli la neu. Recorda també que cal dur cadenes al cotxe si es circula per comarques afectades per les nevades o pel risc de nevades.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, en aquests moments hi ha més d’una vintena de vies afectades per la neu, però cap d’elles a Manresa. Convé destacar que s’han reobert totalment les autopistes AP-2 i AP-7, tot i que a Martorell resten 7 km de retencions en sentit sud. També s’ha pogut reobrir l’A-2 a Abrera en ambdós sentits.

Des de l’Ajuntament de Manresa s’ha posat a disposició dels ciutadans el telèfon 010 -fins a les 6 de la tarda- perquè comuniquin qualsevol incidència que hi pugui haver a la ciutat. A partir de les 6 es podrà contactar directament amb la Policia Local al 092 o al 93 875 29 99. 

Recull de les incidències de la nevada a Manresa

Documents relacionats

  • imagen