Manresa acull dissabte una diada festiva per sensibilitzar i mostrar l’esport inclusiu

Al primer tram del Passeig del Passeig Pere III s’instal·laran gairebé una quinzena d’estands d’entitats que treballen per conscienciar i fomentar l’esport adaptat. La jornada es completarà amb exhibicions, activitats esportives i lúdiques per compartir amb tothom.

imagen

Manresa acollirà aquest dissabte, 15 d’octubre, una gran festa de l’esport inclusiu, una jornada lúdica que té l’objectiu de crear consciència i fomentar tant la sensibilització cap a l’esport adaptat com l’acceptació de la diversitat i la singularitat de les persones, sigui quina sigui la diversitat funcional de cadascú. 

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i ONAT Sports Foundation, una entitat que treballa per fer de l’esport una eina per a la inclusió social de col·lectius marginats i de persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials.

Els detalls de la jornada han estat presentats avui al Centre Cultural el Casino per Antoni Massegú Calveras, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa; i Francesc Colomé Tenas; regidor i president d’ONAT Fundation. Els ha acompanyat també Mercè  Bruguet Rifà, directora de la mateixa fundació.

Antoni Massegú s’ha mostrat “molt content” d’acollir aquesta diada d’esport inclusiu a Manresa i ha assegurat que la voluntat de l’Ajuntament “és continuar apostant per l’esport per a tothom”. El regidor d’Esports ha recordat les diferents entitats de la ciutat que treballen fa anys “amb persones amb diversitat funcional i amb l’objectiu que l’esport sigui una veritable eina d’inclusió social”. Massegú ha demanat a manresans i manresanes que participin en aquesta jornada festiva i de sensibilització per conèixer  l’esport adaptat.

Francesc Colomé ha explicat el treball que realitza l’entitat ONAT Fundation, organitzant competicions, trobades, cursos i concedint ajuts i beques a persones o entitats que promoguin l’esport inclusiu. Colomé ha recordat que el principal impulsor d’aquest  projecte va ser l’alpinista Sergi Mingote, “el Messi de l’alpinisme”, que va morir el 2021 quan intentava fel el cim del K2. El president d’ONAT Fundation ha manifestat que aquesta “és la segona edició d’una diada que volem que sigui itinerant. L’any passat es va celebrar a Parets del Vallès, una trobada que va esdevenir també un homenatge al Sergi”. Finalment, ha agraït “la gran predisposició de Manresa per acollir la jornada d’enguany, que esperem que sigui tot un èxit”.  

 

Estands d’entitats, actuacions musicals i activitats per a a tothom

La jornada comptarà amb la presència de gairebé una quinzena d’estands de les entitats que treballen en el foment de l’esport adaptat:  Fundació Ampans, Egiba (Escola de Gimnàstica del Bages), Hospisport Manresa FCEDF, Club de tir amb arc Manresa, AE Salle Bàsquet, Weelchair Rugby Onabages, ACSW (Associació Catalana Síndrome de Williams), AMACAT (Associació Musicoterapeutes i Arterapeutes Catalana), Associació Rodamunt, FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), Activa’t i APINDEP (Associació de Pares per a la integració de Nens Discapacitats a l’Escola Pública.

Durant el matí hi haurà exhibicions, diverses activitats esportives i lúdiques de lleure. Activa’t organitzarà activitats per compartir amb tothom que vulgui conèixer i experimentar una activitat física practicada per persones amb discapacitat. L’Associació Rodamunt farà una demostració amb Joelette (cadira d'una roda tot terreny que fa possible que persones amb mobilitat reduïda facin senderisme i altres activitats al medi natural); i la FEEC instal·larà un rocòdrom, amb l’assistència membres de l’equip de parescalada de la FEEC).

També hi haurà un espai lliure d’estímuls pels usuaris amb autisme.

L'animador i speaker Pep Callau amenitzarà una jornada que comptarà també amb diverses actuacions musicals i esportives a càrrec de l’Associació Musicoterapeutes i Arterapeutes Catalana i de l’Associació Catalana Síndrome de Williams, l’Ebiga i Club Estel. 

Documents relacionats

  • imagen