El SIAD Manresa organitza debats adreçats a joves de 16 a 29 anys per tractar sobre les violències masclistes en entorns digitals

Hi haurà quatre sessions, els dies 24 i 25 d'octubre, a l’edifici de FUB 1 d’UManresa, en el marc d’una col·laboració de l’Ajuntament de Manresa amb el Departament d’Interior.

imagen

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Manresa organitza per a la setmana que ve quatre grups de discussió, adreçats a joves d’entre 16 i 29 anys d’edat, per parlar sobre les violències masclistes en els entorns digitals, en el marc d’un projecte conjunt entre diferents municipis catalans i el Departament d’Interior de la Generalitat.

En les trobades, es parlarà de temes com els riscos de les xarxes socials i la violència a Internet. Les quatre sessions convocades, a les quals cal fer la inscripció en aquest enllaç, són les següents, cadascuna de les quals destinades a perfils diferents:

  • Dilluns 24 d'octubre 16h - 17.30h (Aula 112, FUB 1): grup de dones i persones no binàries de 16 a 21 anys.
  • Dilluns 24 d’octubre 17.30h – 19h (Aula 112, FUB 1): grup de dones i persones no binàries de 22 a 29 anys.
  • Dimarts 25 d'octubre 16h – 17.30h (Aula 4, FUB 1): grup d’homes i persones no binàries de 16 a 21 a anys.
  • Dimarts 25 d'octubre 17.30h – 19h (Aula 4, FUB 1): grup d’homes i persones no binàries de 22 a 29 anys.

Les sessions de debat formen part d’un projecte del Departament d’Interior, en què hi participa l’Ajuntament de Manresa, a través del SIAD. Es tracta del projecte “Guia per a la identificació, prevenció i denúncia de les violències masclistes en els entorns digitals per a joves”, que sorgeix de la detecció de les noves formes de violències a la societat.

El projecte pretén desplegar un seguit de documents que ajudin a la comprensió d’aquest fenomen i que permetin reflexionar sobre les conseqüències que genera, així com un seguit d’eines que permetin prevenir aquests actes i entendre com funciona el procediment de denúncia.

El pilar principal del projecte és la realització de diversos grups de discussió repartits per diferents municipis de Catalunya, per entendre les necessitats i dubtes dels joves i poder-los adaptar al resultat final del projecte. Manresa és un d’aquests municipis i és per aquest motiu que s’han planificat els quatre grups de discussió.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen