La imatgeria de Manresa triomfa en la Festa de Santa Eulàlia a Barcelona

Les figures manresanes han participat en la Cercavila que ha anat del Palau de la Virreina fins a la Plaça Sant Jaume, acompanyats dels Grallers de Manresa. A la Plaça, el conjunt geganter ha ballat acompanyat per la Cobla Ciutat de Manresa. A continuació, les figures han seguit en cercavila fins a la Catedral on s’ha fet la Mostra del Correfoc.

imagen

Manresa és la ciutat convidada a les Festes de Santa Eulàlia 2015 i per aquest motiu, avui diumenge 8 de febrer, tota la imatgeria del patrimoni festiu de Manresa ha actuat en la festa barcelonina.

El conjunt geganter format pels nans, gegantons, pubilla i hereu, gegant, geganta, lleó i àliga, s’han concentrat al Palau de la Virreina a les 4 de la tarda, s’han intercanviat obsequis i han pres part en la cercavila, que ha començat a les 5 de la tarda i que ha anat des del Palau de la Virreina fins a la plaça de Sant Jaume, passant per la Rambla i el carrer Ferran. Un cop a la plaça, davant l'Ajuntament i el Palau de la Generalitat, els gegants han ballat acompanyats per la Cobla Ciutat de Manresa.

Les figures anaven acompanyades dels Grallers de Manresa de l'Escola de Música dels Geganters de Manresa i de la Colla de Grallers de Mataró i amb el suport dels Geganters del Poble Nou.

A continuació, i acabats els balls, el conj unt geganter ha seguit en cercavila fins a la Catedral on s’ha fet la Mostra del Correfoc. A les 7 de la tarda, totes les figures del bestiari (Víbria, Drac, Asmodeu, Mulassa, Coll-llarg, Nas de sutge, Bou, Gàrgola, Boc, Dimonis, Fogueres, Moixogants i Capgirells han mostrat les seves característiques i les seves danses. L'acompanyament ha anat a càrrec dels Tabalers de Xàldiga i de la Quants Band.

Finalment, a les 8 del vespre, s’ha celebrat el final de festa amb espectacle i Cercavila de tornada la Palau de la Virreina.

Aquesta actuació és el plat fort de l’estada de la imatgeria a la ciutat de Barcelona que es va iniciar el dia 31 de gener passat amb l’inici de l’exposició al Palau de la Virreina, a la Rambla de Barcelona, que acull el patrimoni festiu de Manresa i que es podrà visitar fins al dia 14 de febrer.

Documents relacionats

  • imagen