Finalitza el programa de la Casa d’Oficis de Treball als Barris

Divendres passat es va fer el lliurament de diplomes a l’alumnat que ha rebut formació teòrico-pràctica en l’especialitat d’auxiliar de paleta. L’acte, celebrat al CIO, va comptar amb l’assistència la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz i Mas, i de l’empresari Jaume Cots, de “Construccions Cots i Claret”, en representació del Gremi de Constructors de la comarca.

 

imagen

Divendres passat, 21 d’octubre, va tenir lloc l’acte de cloenda de la Casa d’Oficis que ha tingut una durada de 12 mesos i que finalitza el pròxim dimecres, 26 d’octubre. En total hi van participar 9 persones, de les quals 7 han finalitzat i han rebut un diploma per part de l’Ajuntament de Manresa. L’acte es va celebrar al Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) i  va comptar amb la presència de la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz i Mas, i de l’empresari Jaume Cots, de Construccions Cots i Claret, en representació del Gremi de Constructors de la comarca.

La Casa d’Oficis és un programa que es caracteritza per proporcionar  formació i experiència professional als seus participants. Ha tingut una durada de 12 mesos i s’ha desenvolupat a través del projecte “Treball als Barris” subvencionat pel SOC. En total, hi ha participat 9 joves residents al Manresa de menors de 29 anys i en situació d’atur.

La primera fase del projecte (novembre-abril)  ha consistit en una formació teòrico-pràctica en l’especialitat d’auxiliar de paleta. Els participants han treballat alguns conceptes com ara tècniques per revestir, obres de fàbrica vista, treballs d’obra de paleta i un curs d’energies renovables i construcció sostenible.  A més, han pogut realitzar una formació en prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció i en alçada així com l’obtenció del carnet de carretó elevador.

Posteriorment, l’Ajuntament de Manresa ha contractat durant sis mesos l’alumnat que ha superat amb èxit la formació. Ja com a treballadors, els joves han realitzat diverses tasques de rehabilitació i construcció al Xalet de Casa Caritat, a l’Anònima i puntualment a Fàbrica Nova.

Al llarg dels 12 mesos  l’alumnat ha rebut també suport i orientació, així com formació bàsica (matemàtiques, català, coneixement de l’entorn) per tal de millorar les seves possibilitats d’inserció i/o retorn al sistema educatiu un cop finalitzin la Casa d’Oficis.

 La Casa d’Oficis

La Casa d’Oficis és un programa subvencionat pel SOC dins del projecte Treball als Barris. Es tracta d’un  programa mixt de formació i treball adreçat a persones joves de 16 a 29 anys amb l’objectiu de proporcionar-los  formació i pràctica professional mitjançant la realització d’obres o serveis públics que aportin un benefici social al barri objecte d’actuació.

El pròxim mes de novembre s’iniciarà una nova edició de la Casa d’Oficis dirigida a persones menors de 30 anys, en situació d’atur, residents preferiblement al Nucli Antic de Manresa i que vulguin formar-se i adquirir experiència en el sector de la construcció.

Documents relacionats

  • imagen