L’activitat “Camins Escolars” torna un curs més per fomentar que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma

Enguany les escoles que han participat a l’activitat són: Espill, Ítaca, FEDAC i  Puigberenguer. El regidor d’Ensenyament i Universitats Josep Gili Prat ha participat a l’itinerari a l’escola  l’Espill, acompanyant l’alumnat des del carrer Rosa Sensat fins  al centre escolar; i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López Martí, ha participat  de l’itinerari a l’escola FEDAC, acompanyant l’alumnat des de la plaça Catalunya fins al mateix centre escolar, amb l’objectiu de promoure que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma.

 

imagen

Manresa ha engegat un curs més l’activitat de “Camins escolars”, una iniciativa, que consisteix en anar un dia tots junts caminant a l’escola, amb l’objectiu de promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l’escola a peu i de forma autònoma, és una estratègia educativa que fomenta l’educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat.

 

Aquest  projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l’espai públic i els hàbits de mobilitat fa que, d’una banda, es condicionin un conjunt d’itineraris còmodes, agradables i segurs que permeten als infants i a les seves famílies realitzar els trajectes casa-escola garantint tota una experiència educativa i, d’una altra, que es desenvolupin un conjunt d’accions pedagògiques i ciutadanes que busquen transformar l’entorn del barri en un espai amable i sensibilitzar i conscienciar implicant a tota la comunitat (infants, pares/mares, mestres, veïns, institucions locals, comerciants, associacions de barri, etc.).

 

El projecte de Camins Escolars va en la línia de la proposició que es va aprovar al Ple de l’Ajuntament de Manresa del 22 setembre passat, impulsada per associacions de famílies de les escoles Ítaca, Puigberenguer i Les Bases, i amb el suport de 27 centres escolars, associacions de mares i pares i entitats de la ciutat.

 

En la proposició, els grups municipals es van comprometre a fer campanyes de sensibilització per fomentar els entorns saludables i sostenibles; promocionar l’ús de la bicicleta, la mobilitat a peu, el transport públic i el civisme; vigilar i fer complir la normativa viària a l’entrada i sortida dels estudiants; crear espais per aparcar bicicletes i patinets a dins dels centres; revegetar els patis escolars amb arbrat i plantes que proporcionin ombra; pacificar el trànsit als entorns dels centres, reforçar els itineraris de vianants o implementar un pla específic que fomenti la mobilitat als centres escolars en bus urbà amb monitoratge subvencionat, aprofitant la xarxa urbana d’autobusos existent.

 

Durant la jornada d’ahir, l’activitat es va dur a terme a partir de les 8.40 h del matí a les escoles Puigberenguer, Ítaca i FEDAC. El regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat, va participar en el recorregut a l’escola Espill, escola molt sensibilitzada amb el projecte dels Camins Escolars, on va acompanyar el trajecte de l’alumnat des del carrer Rosa Sensat  fins a l’arribada a l’escola situada al  carrer St. Joan 51-59.


Pel que fa a l’escola FEDAC, la trobada va ser a la plaça Catalunya on el regidor d’Urbanisme i  Mobilitat, David Aaron López Martí, va acompanyar a  l’alumnat de 6è fins l’escola situada al carrer Nou de Valldaura 19-21. Aquesta escola continua amb el treball pedagògic de camins escolars, integrat dins el projecte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per tal de garantir un futur millor per a tothom.

 

L’escola Puigberenguer ha participat de l’activitat des del caminet que surt del carrer  Montealegre i un cop a dalt l turó, davant l’escola, han conscienciat i informat a les famílies que arriben amb  cotxe,  com han d'aparcar i a quina velocitat han de circular pel camí escolar i alhora han ensenyat a les famílies i els infants  que han pujat pel caminet, per on han de passar de forma segura.

 

L’escola Ítaca, pionera en el treball dels Camins Escolars a la ciutat, ha participat, com cada any a l’activitat des del carrer Sant Cristòfol  i passant pel caminet escolar que els apropa  a l’escola situada a la carretera del  Pont de Vilomara, 131-141.


L’alumnat que ha participat d’aquesta activitat a tots els centres, han estat acompanyats per mestres i pares i mares voluntaris i han identificat els camins escolars amb unes pancartes amb el logotip dels Camins Escolars, cedit per l’Ajuntament.

Documents relacionats

  • imagen