Manresa organitza les jornades “Binomi Salut-Cultura, una recepta per la cohesió social”, dins el projecte CulturaMENT

Tindran lloc el 3 de novembre a l’Auditori Plana de l’Om. Estan dirigides a artistes, professionals dels àmbits de la gestió cultural, de la salut i sociosanitari. Dins el mateix projecte, aquest divendres, 28 d’octubre, a les 18.30 h, es projectarà la pel·lícula “A propósito de Schmidt”, amb un col·loqui posterior a càrrec del psiquiatre i crític de cinema, Jordi Bordas.

 

imagen

En el marc de la programació de la 2a edició projecte CulturaMENT, l’Auditori Plana de l’Om de Manresa acollirà dijous de la setmana vinent, 3 de novembre, de 9.30 a 13.30 h, les Jornades matinals “Binomi Salut-Cultura, una recepta per la cohesió social”, una iniciativa que vincula cultura, salut i inclusió social i presenta experiències i bones pràctiques al territori.

 

Les jornades estan dirigides a artistes, professionals dels àmbits de la gestió cultural, de la salut i sociosanitari i, en general,  a totes les persones interessades en iniciatives culturals per a la cura de la gent gran amb inicis de demència i/o afectacions a la salut mental.

 

Podeu trobar el programa complet de les jornades a: http://www.manresacultura.cat/jornades-binomi-salut-cultura. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a: https://kursaal.koobin.cat/binomisalutcultura o a les taquilles del Kursaal, de dimarts a diumenge, d’11 a 13 h i de 18 a 20 h.

 

CulturaMENT és un projecte impulsat per la regidoria de Cultura, que es treballa transversalment amb les regidories d’Inclusió Social, Gent Gran i Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Manresa i amb el suport de la Diputació de Barcelona.  El seu objectiu és contribuir en la millora de la salut de les persones grans amb inicis de deteriorament cognitiu i afectacions lleus a la salut mental.  El projecte  entén la cultura com a eina de transformació social, de benestar personal i una aliada per la millora de la salut mental de les persones grans.

 

Projecció de la pel·lícula “A propósito de Schmidt”

 

En el marc del mateix projecte, aquest divendres, 28 d’octubre a les 18.30 h, , a l’Auditori Plana de l’Om, es projectarà la pel·lícula “A propósito de Schmidt”, una comèdia dramàtica dirigida per Alexandre Payne que narra les peripècies del senyor Warren (Jack Nicholson), una persona jubilada i deprimida que, amb la intenció de donar algun sentir a la vida, decideix emprendre un viatge a la recerca de les seves arrels.

 

La projecció es fa amb la col·laboració de Cineclub Manresa. Al final de la pel·lícula hi haurà un col·loqui amb el psiquiatre  i crític de cinema Jordi Bordas.

 

Les entrades són gratuïtes i ja es poden adquirir a les taquilles del Kursaal, de dimarts a diumenge, d’11 a 13 h i de 18 a 20 h o a la web del Kursaal (https://kursaal.koobin.cat/apropositodeschmindt).

 

Documents relacionats

  • imagen