Les dones clouen el “Tocats de Lletra” en l’edició on la poesia s’ha fet un lloc a les aules

L’organització fa un balanç “molt positiu” de la setzena edició d’un dels festivals poètics i literaris de referència a Catalunya, que ha tornat a comptar amb la participació de nombrosos creadors i noms propis de referència en el món de les lletres i una bona acollida del públic.

imagen

Quatre poetes, d’estils i  generacions diferents, amb una llengua comuna compartida, han pujat a l’escenari de la Sala Petita del Kursaal aquest divendres per deixar escoltar un tast de la seva obra  en el recital de cloenda del XVIè festival literari i poètic “Tocats de Lletra”. Les poetes que han participat en la vetllada són Laia Noguera, Vinyet Panyella, Teresa Pascual i Susanna Rafart, amb l’acompanyament musical de Chiara Giani, Olga López i Maria Ribot. 

 

El festival s’allargarà encara fins diumenge, però l’organització ja n’ha avançat el balanç “molt positiu”, posant en relleu que s’ha aconseguit un dels objectius marcats en aquesta edició: portar en directe la poesia entre els adolescents fins a les mateixes aules, amb la visita a tres Instituts de Manresa dels poetes Josep Pedrals, Eli Sanz i Marçal Font Espí.

 

L’organització ha destacat també la “qualitat” dels escriptors que han vingut fins a Manresa per participar al certamen: el pintor i escriptor valencià, Manuel Baixauli, que va repassar la seva obra literària, entre la qual hi ha Ignot, una novel·la que ja arriba a la setena edició. Un altre dels plats forts va ser la conversa amb l’escriptor i periodista gallec Juan Tallón que va presentar el seu darrer treball Obra Maestra. Ho va fer al lapidari del Museu de Manresa, un espai que s’estrenava al festival, i que també va acollir una magnífica lectura dramatitzada per part dels intèrprets de la Companyia dels Carlins.

 

També han tingut una molt bona acollida actes ja consolidats celebrats a l’Espai Plana de l’Om com el recital País Petit, on aquest any s’ha escoltat, per primera vegada, la llengua asturiana en veu de la poeta Berta Piñán i el Vermut poètic, a la plaça Serarols, amb una polifacètica Gisela Figueras (La Perruquera dels versos) actriu i còmica que canta i balla mentre ofereix la seva particular visió de la poesia.

 

Recta final del festival

 

Aquest dissabte, al Centre de Documentació Josep Maria Aloy, a P de poesia, Vanesa Amat i Pep Molist, dialogaran al voltant dels seus dos darrers llibres: Abecedari de cel i terra i Rastellera de colors, respectivament. Diumenge, al Pati del Kursaal, es representarà l’espectacle poètic Piscina poesia, de la Genovesa Narratives Teatrals, on la poesia pren vida de la mà d’un actor per deixar-nos descobrir que aquest art és potser la millor manera de salvar el món.

Dissabte a la tarda-vespre també es farà el tradicional cercastasques poètic, una activitat que ja s’ha convertit en un clàssic. El matí començarà amb un recital de l’actriu Laura Conejero a la Plana de l’Om i la presentació d’Encarnacions per part de Biel Mesquida, escriptor, poeta i professor a l’Espai Òmnium de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen