Manresa celebra el primer Congrés d’Economies Comunitàries, que reunirà experiències col·lectives d’arreu del món

  • Les jornades, que tindran lloc el 4 i 5 de novembre als Carlins, estan impulsades pel projecte Comunalitat Urbana de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament.
  • L’objectiu és compartir i difondre estratègies sobre economies comunitàries i autogestió per afrontar situacions de crisi, amb la participació de projectes col·lectius de zones com Veneçuela, Argentina i Bretanya.
  • L’advocada andalusa Pastori Filigrana i l’escriptor uruguaià Raúl Zibechi faran la conferència inaugural.
imagen

La Sala Els Carlins de Manresa acollirà divendres i dissabte, 4 i 5 de novembre, el primer Congrés d’Economies Comunitàries, organitzat pel projecte Comunalitat Urbana de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament. El Congrés pretén ser un espai on es puguin compartir i difondre estratègies i aprenentatges sobre economies comunitàries, suport mutu i autogestió, amb l’objectiu d’afrontar qualsevol situació de crisi global, tant actual com futura. Hi participaran diferents projectes col·lectius de Manresa i de països i territoris d’arreu del món, com Veneçuela, Argentina i Bretanya (França).

El Congrés d’Economies Comunitàries d’aquest 4 i 5 de novembre és organitzat en el marc del projecte Comunalitat Urbana de Manresa, que busca enfortir el teixit de suport local de la ciutat, és a dir, grups organitzats, xarxes de suport mutu i altres iniciatives de l’economia comunitària. En serien d’exemple grups d’autoconsum, associacions veïnals i de comerciants, horts socials i comunitaris, les xarxes de moneda social, les comunitats energètiques i els grups de criança, entre d’altres.

El projecte de la Comunalitat de Manresa està finançat per la Direcció General d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya i està formada per cinc entitats d’economia social i solidària de la ciutat: les cooperatives l’Arada Creativitat Social, Sudergintza i la Clara Comunicació, i les entitats l’Era i Senders Vius.

L’acte inaugural del Congrés serà divendres, , a les 18.30h, amb una conferència de Pastori Filigrana, advocada andalusa i activista pels drets humans; i de Raúl Zibechi, escriptor i activista uruguaià, que hi intervindrà telemàticament. L’acte serà obert prèviament per la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement de l’Ajuntament de manresa, Cristina Cruz Mas, i pel director general d’Economia Social i Solidària de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal i Fàbrega.

L’endemà, dissabte 5 de novembre, des de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda, la sala dels Carlins acollirà lloc diferents taules rodones, tallers, xerrades i trobades d’experiències de suport mutu. Comptaran amb la participació, entre d’altres, de Movimiento Comunero de Venezuela, Unión de Trabajadores de la Economía Popular (Argentina) i Zone À Defendre (Bretanya). De Manresa, hi prendran part la Xarxa d’Estructures Populars i Comunitàries, la Comunitat Energètica Popular, la Cooperativa de Consum La Guixa i SuperCoop, entre d’altres entitats.

Un dels tallers, sobre experiències d’autoorganització des del treball de cures, es farà a l’Ateneu La Sèquia. Per completar la jornada, a partir de les 19 h, Broken Brothers i Kinbonbo Brass Band amenitzaran una cercavila, coorganitzada amb Cases de la Música.

Per poder assistir al Congrés, es pot fer la inscripció al portal web de Comunalitat Manresa (comunalitatmanresa.cat).
 

- Podeu veure en aquest enllaç el programa d’actes del Congrés d’Economies Comunitàries de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen