L'Ajuntament es compromet a habilitar un espai pel final de la Festa Major apartat del centre històric per evitar l'incivisme

Així s’ha acordat en la Taula de diàleg sobre incivisme celebrada entre diferents agents implicats. En la trobada s’ha decidit que s’ha d’impulsar la formació en valors cívics, incrementar la neteja durant els dies de la festa i potenciar la presència de la Policia Local al carrer.

imagen

La Taula de diàleg sobre l’incivisme al centre històric, celebrada ahir, està presidida pel regidor de Cultura, Joan Calmet i compta amb la presència de tècnics municipals de diverses àrees (cultura, neteja, educació, policia local, manteniment...), així com de la presidenta de l’AAVV del Barri Antic, veïns i comerciants del barri; i entitats implicades en la festa com l’Associació Manresa de Festa, la Festa Major Alternativa, i Xàldiga Taller de Festa.

En la trobada el consistori es compromet a crear un espai alternatiu, a l’extraradi, que permeti, per una banda, continuar el final de la Festa Major als més noctàmbuls, i per l’altra, deixar lliure l’espai al nucli antic per començar amb antelació les tasques de neteja i condicionar la ciutat per la seva activitat habitual.

En paraules del regidor Joan Calmet “des de l’Ajuntament de Manresa es treba llarà per tal d’habilitar un espai als afores per traslladar allà l’activitat festiva a partir de l’hora de tancament dels actes de la Festa Major al centre de la ciutat”.

Altres aspectes que s’han conveniat amb el mateix objectiu són incrementar els recursos de neteja i la presència policial al carrer. Igualment, es considera que cal fomentar i insistir en temes de formació en el civisme des de la regidoria d’Educació i treballar conjuntament amb les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de les escoles locals

La Taula de Diàleg havia estat demanada a l’Ajuntament de Manresa per un grup de veïns del Barri Antic afectats per l’incivisme lligat bàsicament a la Festa Major de la ciutat. Després de la reunió els veïns han valorar molt positivament la trobada i el seu representant Ricard Paré, ha afirmat que “e ns hem sentit escoltats”.

Documents relacionats

  • imagen