L'Ajuntament de Manresa obre avui les votacions ciutadanes per prioritzar les actuacions acordades pels Consells de Districte

Hi poden participar totes les persones empadronades a la ciutat més grans de 16 anys. Per segon any, la votació es fa a través de la plataforma Decidim Manresa, amb l’objectiu d’obrir més el procés i d’incrementar la participació. Cada Consell de Districte compta amb un pressupost de 30.000 euros per prioritzar aquelles actuacions que es consideren més necessàries.

imagen

Avui dimarts, 15 de novembre, s’ha obert el procés de votació per prioritzar les actuacions de millora acordades en el marc dels quatre Consells de Districte de la Ciutat. Per segon any consecutiu, la votació es realitza a través de Decidim Manresa, la plataforma que agrupa els processos participatius de l’Ajuntament de Manresa, amb l’objectiu d’obrir més el procés i d’incrementar la participació.

El pressupost destinat a aquest procés és de 120.000 euros (30.000 euros per cada Consell de Districte). Poden participar en la votació totes les persones empadronades a Manresa més grans de 16 anys, que podran escollir tres actuacions de cadascun dels quatre districtes. El procés de votació estarà obert fins al dia 25 de novembre.

El vot electrònic també es podrà exercir des dels locals de les diferents Associacions de Veïns i de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, que col·laboren amb la iniciativa. En aquests locals, també hi haurà la possibilitat de realitzar la votació en format paper.

Per votar de manera electrònica, cal registrar-se primer a la pàgina web de Decidim Manresa (si ja s’ha fet en algun altre procés, no caldrà tornar-ho a fer). Per a les votacions en paper, es demanarà el DNI i la data de naixement per tal de poder comprovar si s’està empadronat a Manresa i s’és major de 16 anys.

La ciutat es divideix en quatre districtes: el districte centre, el districte nord, el llevant i el ponent. En cada un d’aquests quatre districtes existeix un òrgan de participació ciutadana que s’anomena Consell de Districte. És en el marc d’aquest òrgan de participació que, abans de la votació que s’inicia avui, es van proposar i debatre les diferents actuacions de millora que calen als barris de la ciutat, que ara es poden escollir a través de la plataforma Decidim Manresa.

Un cop finalitzat el període de votacions (el 25 de novembre), els diferents Consells de Districte es tornaran a trobar per analitzar els resultats i decidir la priorització de les actuacions, tenint dos aspectes claus en consideració: el resultat de les votacions i l’equilibri territorial.

L’any passat més de 500 manresans i manresanes van participar en les votacions, amb la distribució següent: 133 persones al districte centre, 169 persones al districte llevant, 127 persones al districte nord i 102 persones al districte ponent.

Distribució per barris dels quatre Consells de Districte

-Districte Centre: barris de Vic-Remei, Escodines, Barri Antic i Passeig i Rodalies.

-Districte Llevant: barris de Sant Pau, Comtals, Sagrada Família, Font dels Capellans, Cal Gravat, Balconada, Viladordis i Cots-Guix-Pujada Roja.

-Districte Nord: barris de Poble Nou i Carretera de Santpedor.

-Districte Ponent: barris de Plaça Catalunya-Barriada Saldes, Mion-Puigberenguer, Valldaura, Miralpeix, Suanya, Xup, Torre Santa Caterina, La Guia, Bellavista i Sol i Aire.

Formen part de cada Consell de Districte: un regidor delegat de l'alcalde que exerceix de regidor o regidora de districte; un regidor membre de la llista més votada a l'àrea del districte en les últimes eleccions municipals, que exerceix la presidència de la mesa del consell; les AAVV del territori; fins a un 25% d'entitats del territori; un representant per cadascun dels partits amb representació municipal; ciutadans del territori; i un funcionari municipal com a dinamitzador que també aixeca acta de la sessió.

Actuacions proposades

Districte Centre

 • Instal·lació de fanals al Parc del Castell

Barri Passeig i Rodalies. Pressupost estimat de 15.000 euros.

 

 

 • Dinamització de la caseta del Parc del Castell.

Barri Passeig i Rodalies. Pressupost estimat de 15.000 euros.

  

 

 • Arranjament de l’accés del Parc del Castell

Barri Passeig i Rodalies. Pressupost estimat de 21.000 euros. 

 

 

 • Dignificació de locals comercials i cartells

Tots els barris del districte. Pressupost estimat de 8.000 euros.

 

 

Districte Llevant
 

 • Arranjament del corriol de Viladordis als Trullols.

Barri de Viladordis. Pressupost estimat de 22.500 euros.

  

 

 • Arranjament del Caminet de la Séquia.

Barri de la Sagrada Família. Pressupost estimat d’11.250 euros.

  

 

 • Millora de la paret d’un parc infantil.

Barri La Sagrada Família. Pressupost estimat de 6.250 euros

  

 

 • Dignificació de locals comercials i cartells

Tots els barris del districte. Pressupost estimat de 2.000 euros.

  

 

 • Instal·lació de cartelleres informatives

Barri de La Balconada. Pressupost estimat de 6.000 euros.

  

 

 • Asfaltatge de la rampa del camp de futbol de Sant Pau

Barri de Sant Pau. Pressupost estimat de 16.000 euros.

  

 

Districte Nord 

 • Arranjament de l’asfalt de passos de vianants.

Barri del Poble Nou. Pressupost estimat de 10.000 euros.

 

 

 • Millora del paviment als carrers Abat Oliba/Font del Gat.

Barri del Poble Nou. Pressupost estimat de 6.250 euros.

 

 

 • Millora d’un pas de vianants al carrer Flor de Lis.

Barri del Poble Nou. Pressupost estimat de 3.500 euros.

  

 

 • Dignificació de locals comercials i cartells.

Tots els barris del districte.

 

 

Districte de Ponent

Les persones participants del Consell han decidit prioritzar una única proposta:

 • Instal·lació de 10 pals i punts de llum

Barri Torre Santa Caterina. Pressupost estimat de 26.465 euros.

Documents relacionats

 • imagen
 • imagen