La festa de la Llum arrenca amb el pregó infantil que recorda la construcció de la Sèquia

Alumnes de 5è de primària de les escoles Puigberenguer i Serra i Húnter i de 6è de l’escola FEDAC-Manresa han estat protagonistes avui d’un acte que ha comptat amb la participació de tot l’alumnat que omplia el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa.

imagen

Els alumnes de 5è de primària de les escoles Puigberenguer i Serra i Húnter i de 6è de l’escola FEDAC-Manresa han estat aquest divendres els protagonistes del pregó infantil de la Festa de la Llum. L’acte s’ha celebrat en un Saló de Sessions ple de gom a gom de nens i nenes d'aquestes escoles. El pregó ha consistit en una recreació per explicar els esdeveniments que van finalitzar amb la construcció de la Sèquia i han recordat les personalitats que hi van participar.

La intervenció de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha obert l’acte agraint l’assistència d’alumnes, pares i mares, professors, regidors, els administradors de la llum i tots els presents a la sala.

Seguidament, l’alcalde ha donat la paraula al doctor Ramon Salinas, representant del Banc de Sang i Teixits, entitat administradora de la Festa de al Llum d’enguany, que ha convidat als nens a visitar l’exposició que la s eva entitat instal·larà a la plana de l’Om del 20 de febrer a l’1 de març per tal que aprenguin la importància de la sang, com a font de vida.

Posteriorment, s’ha iniciat la lectura del pregó a càrrec dels alumnes presents al Saló de Sessions. Quatre alumnes de cada escola s’han tornat a peu dret per recrear els esdeveniments que van finalitzar amb la construcció del canal de al sèquia.

Els infants han relacionat els noms de carrers i places de la ciutat amb personatges com Berenguer de Canet, Guillem Catà, i Bernat de Sallent, que van ser algunes de les figures històriques que van impulsar la Sèquia, així com amb els moments històrics més importants per l’esdevenir de la ciutat i el seu progrés.

En acabat han rebut un llarg aplaudiment del públic assistent i, tot seguit, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet la cloenda de l'acte. L’alcalde ha agraït l’assistència dels presents i ha destacat la posada en escena dels xiquets que manté la tradició i el format des de fa 7 anys.

Junyent anima els infants a estimar la ciutat

Junyent ha qualificat l’acte “d’una mirada cap al futur on la festa de la ciutat és en mans dels infants que la faran evolucionar” i ha posat en valor els atractius de Manresa, n’ha reconegut les seves mancances i ha esperonat els ciutadans del futur perquè l’estimin, la cuidin i la millorin.

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha assegurat que “hem de conèixer la nostra ciutat per estimar-la. Perquè allò que s’estima, es cuida també millor. Vosaltres, els manresans i manresanes del futur, també heu de contribuir a fer que Manresa sigui més maca i més atractiva, tant per als que vivim com per als que ens visitin”.

Finalment, Junyent ha dit “que està molt bé recordar aquells que van treballar per la ciutat i que van ajudar a millorar la vida dels seus conciutadans, com els consellers que van ajudar a que es pogués fer la Sèquia o tots aquells que hi van treballar per construir-la. Estic segur que també vosaltres podeu ajudar-nos a fer que Manresa sigui la ciutat que tots volem; una ciutat maca, amable i que cuida els seus infants”, ha afegit l’alcalde.

Finalment, Junyent ha lliurat uns obsequis a cada una de les tres escoles participants consistent en una reproducció de l’escultura “La Ben Plantada” de Josep Clarà, dedicada als iniciadors de la Sèquia. Després, tots els assistents han cantat els Goigs de la Llum amb acompanyament musical.



Documents relacionats

  • imagen