Tres centres de secundària de Manresa participen en el taller Robòtic per fomentar les habilitats tecnològiques

Robòtic és un projecte educatiu que consisteix a muntar i programar robots i ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa i l'EPSEM.

imagen

Alumnat del segon cicle d'ESO de l'escola Joviat i dels instituts Pius Font i Quer i Guillem Catà han participat durant aquest curs 2014-2015 en el projecte Robòtic, una activitat impulsada per la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Manresa i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria (EPSEM) que consisteix a muntar i programar robots Lego Mindstorms.

Aquesta activitat, que ja es va desenvolupar el curs passat, està adreçada a alumnes de secundaria i té l'objectiu educatiu d'ajudar a fomentar el pensament tecnològic, l'esperit innovador i la creativitat dels alumnes, través del muntatge i programació de robots.

El taller, anomenat “Robòtic, Taller de Sistemes TIC per a estudiants de secundària”, consisteix en la construcció de forma fàcil i ràpida d'un robot que després s'ha de programar per seguir les ordres dels alumnes. El robots tenen diversos sensors que simulen els sentits, l’alumnat aprèn a abordar un problema de manera ordenada, tot desenvolupant la seva imaginació i la seva creativitat.

Les sessions han estat organitzades i impartides per professors del Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics de la UPC i s’han desenvolupat als laboratoris de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa.

Davant l'èxit del programa i la bona rebuda entre l'alumnat i el professorat dels centres de secundària que hi ha participat, la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa està treballant amb la Diputació de Barcelona per poder donar continuïtat i oferir-ho els propers cursos al màxim de centres educatius de la ciutat.

Documents relacionats

  • imagen