La Carnavalada augmenta l'afluència de públic tot i competir amb altres carnestoltes de la comarca

Unes quatre-centes persones més que l’any passat van participar al Carnabars del divendres. I pel que fa a la rua de Manresa, el dissabte, que va aplegar dotze comparses inscrites i unes tres-centes persones al començament de l'itinerari, va acumular un total de vuit-centes persones.

imagen

Èxit de la Carnavalada a la Manresana celebrada de divendres a diumenge que va augmentar el públic assistent en comparació a l’edició passada, tot i que enguany competia amb altres carnestoltes de la comarca (l’any passat es va fer en un cap de setmana que no coincidís amb la festa d’altres localitats).

La Carnavalada a la Manresana, en la seva versió adulta, familiar i juvenil, que està organitzada per Xàldiga -Taller de Festes- i l’Associació de Joves La Gatzara amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, i que es va recuperar l’any passat després de 28 anys d’absència, es consolida i augmenta el nombre de participants tant en el Carnabars com en la Rua de Manresa.

Pel que fa al Carnabars, celebrat el divendres 13 de febrer, es tracta d’una ruta que surt del pati del Kursaal i arriba a la plaça Gispert passant per una vintena de bars. Unes 400 persones més que l'any passat, es van incorporar en alguna part del recorregut o s eguint la nova figura del gegant.

La Rua de Manresa, del dissabte 14 de febrer, va aplegar 12 comparses inscrites i unes 300 persones al començament de l'itinerari. Al llarg del recorregut s'hi van incorporar altres comparses fins arribar a unes 800 persones.

Quant al Carnestoltes Infantil, que va tenir lloc el diumenge 15 de febrer al matí, organitzat per l’Ajuntament de Manresa, Imagina't i FAMPA, va comptar amb 17 comparses inscrites que van aglutinar unes 2.200 persones que superen les 1.600 de l’any passat. A més, es van contractar 6 formacions musicals i es calcula que la plaça Major va acollir unes 3.100 persones que van ballar al ritme que marcava l’animador Manel Justícia

Des de l'organització del Carnestoltes Infantil es vol destacar la feina feta i les grans dosis de creativitat, imaginació i color, aportades per part de totes les comparses participants. També es vol agrair la col·laboració d'una vintena de voluntaris culturals el dia de la rua i l'equip d'atrezzo de la carrossa de la Blancaneus, així com la labor de maquillatge del rei i la reina del Carnestoltes (Esteve Porta, Lolita Rovira i La Disfressa).

La festa, al llarg de tot el cap de setmana, es va celebrar sense incidents i de manera cívica.

Documents relacionats

  • imagen