L'Ajuntament de Manresa promou un catàleg de moda sostenible amb la participació d'iniciatives tèxtils i entitats socials de la ciutat

  • L'objectiu és donar visibilitat i promocionar les alternatives econòmiques sostenibles i justes i connectar projectes del tèxtil responsable amb entitats d’inclusió social, alhora que aposta per una moda lliure d’estereotips.
imagen

L’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria d’Acció i Inclusió Social i de la regidoria de Nova Ciutadania i Cooperació, ha impulsat la creació d’un catàleg de moda sostenible, en un projecte on participen diferents iniciatives tèxtils i entitats socials de la ciutat. La iniciativa s’emmarca en la Festa del Riu, que se celebra anualment el mes de maig amb l’objectiu de difondre formes de vida sostenibles, ecològiques, inclusives, justes i solidàries.

El projecte rep per nom “Més enllà de les aparences, tèxtil amb valors”. Els objectius són donar a conèixer l’impacte del consum en l’àmbit dels productes tèxtils; donar a conèixer les entitats que es dediquen a atendre persones en situació de vulnerabilitat i diversitat des d’una mirada inclusiva; promocionar alternatives de fabricació tèxtil que respectin, els drets socials i mediambientals; i construir un projecte inclusiu que dona protagonisme a les persones en situació de vulnerabilitat i desigualtat social. També aposta pel comerç just i per una moda no normativa, lliure d’estereotips.

D’aquesta manera, amb el catàleg de moda sostenible, l’Ajuntament vol donar visibilitat i promocionar les alternatives econòmiques de proximitat, i amb un impacte global positiu, tot connectant projectes en el camp del tèxtil responsable amb entitats d’inclusió social. A la vegada, que es donen conèixer a la ciutadania els pilars de la Festa del Riu.

El primer resultat d’aquesta iniciativa consisteix en agrupar les entitats en un díptic i una web explicativa. Amb aquest material, es dona a conèixer les iniciatives transformadores del territori i les alternatives per a un tèxtil amb valors.

En paral·lel, es continua elaborant un catàleg fotogràfic amb informació àmplia sobre una  moda sostenible i que millora l’entorn. Es podrà consultar a partir de la primavera al portal del projecte, coincidint en el moment en què s’anunciï la nova edició de la Festa del Riu. El catàleg constarà d’un reportatge fotogràfic amb models voluntaris que participen a diferents entitats socials. Les fotografies han estat elaborades per FotoArt Manresa. El disseny ha anat a càrrec d’alumnes de l’Escola d’Art de Manresa.

Les peces tèxtils del catàleg han estat creades per les entitats Cotó Roig, Macropus, Taller de la Tieta, Weli Weli, Moltacte, l’Associació Comerç Just i el Consum Responsable, Solidança, L’Armari d’Eco, Killing Weekend i la Fundació Vicenç Ferrer. Les entitats socials participants són Ampans, Caritas, Creu Roja, Entre Tothom, Institut Guillem Catà i Fundació del Convent de Santa Clara.

La roba que formarà part del catàleg ja es pot trobar a les botigues de les diferents entitats participants i també a les parades que s’instal·laran a la propera Festa del Riu.


- Cliqueu aquí per accedir al web del projecte "Més enllà de les aparences": 

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen