L'alcalde visita els espais del BaHiMa per saludar els artistes i conèixer les seves creacions

L’acompanyaven la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós; la presidenta de la Taula d’Arts Visuals, Roser Oduber; i la coordinadora del projecte, Esther Boniquet.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha visitat aquesta tarda els artistes que participen en la segona edició del projecte BaHiMa Pop Up Espais, que té lloc aquest cap de setmana a diferents locals buits del Centre Històric de Manresa, per saludar-los i conèixer de prop les seves creacions.

L'acompanyaven la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós; la presidenta de la Taula d’Arts Visuals, Roser Oduber; i la coordinadora del projecte, Esther Boniquet. Aquests espais s’han omplert d’obres d’art i productes d’artesania que en aquesta ocasió anaven adreçats a estimular els sentits de l’oïda i la vista dels visitants. 

L’alcalde i la resta de persones que l’acomanyaven han iniciat el seu recorregut al carrer Sobrerroca, on han visitat La Desastreria, un taller especialitzat en dissenyar peces i complements utilitzant com a matèria primera materials i peces en desús; i Le Risquete, que ofereix bijuteria I complements il·lustrats sobre pell, bronze I guipur dissenyats per l’artista plàstica Maribel Risquete.

Tot seguit han pogut veure les creacions de la manresana Aina Sallés Perramon a l’aparador de l’Oficina de Turisme i a continuació han saludat Rafa Pozo (Rafa Normal) i Gerard Quinto al seu local de la Plaça Major. Allà han pogut contemplar una exposició d’objectes i serigrafies, una actuació sonora i visual dels Normals

Més tard, han enfilat el carrer Sant Miquel i s’han aturat al local on l’artista francesa Cécile Hug presenta el projecte “Le corps orchestre”, una instal·lació visual i sonora que compta amb la col·laboració de Jordi Plana Pey i Antonio Clavijo. Posteriorment, s’han desplaçat fins al local on es mostren les pantalles de làmpades artesanals, fetes sobre seda i en papir, i els quadres de llum i de seda de Once Upon a Light; i han acabat el recorregut al BaHiMa a l’exposició sonora, visual i tàctil d’Alèxia Lleonart, on també es pot contemplar el vídeo “L’Esbarzer, quatre preguntes a la resposta de les punxes” de Xavier Moreno. Allà mateix es preparava la performance-acció sonora amb instruments tradicionals tocats instintivament d’Els Polissons, amb Joan Vinuesa, Aleix Antillach i Mireia Zantop.

Els sentits, protagonistes

El projecte BaHiMa es va programar en tres caps de setmana d’activitats –un al gener, un al febrer i un al març- amb diferents intervencions que giren sobre l’eix temàtic dels sentits. El gener passat es va dedicar al tacte; aquest cap de setmana a l'oïda i la vista; i finalment el gust i a l'olfacte seran els protagonistes al mes de març.

BaHiMa és una iniciativa conjunta impulsada per la Diputació de Barcelona, les regidories de Cultura i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manresa i la Taula d´Arts Visuals de la Catalunya Central que va arrencar el mes passat amb l’objectiu de donar oportunitats a joves creadors, millorar els locals buits, fomentar el comerç, dinamitzar aquest sector de la ciutat i cercar noves idees amb negocis sostenibles.

Documents relacionats

  • imagen