S'obren les inscripcions per a la 8a Marxa del Pelegrí, que permet descobrir l’últim tram del Camí Ignasià

Es farà el 16 d’abril i s’hi podrà participar en tres modalitats: en una ruta de 26 quilòmetres, de Montserrat a Manresa, en una ruta de 8 quilòmetres, de Montserrat a Castellbell, o en una ruta circular per l’Anella Verda.

 

imagen

Aquest dimarts s’obriran les inscripcions per a la 8a edició de la Marxa del Pelegrí, que se celebrarà el diumenge 16 d'abril, amb tres rutes que permetran descobrir i gaudir del Camí Ignasià. La ruta llarga és de 26 quilòmetres i està pensada per anar de Montserrat a Manresa a peu. Pel que fa la ruta curta, proposa als participants recorre el tram de Montserrat fins a Sant Cristòfol de Castellbell a peu i, des d’allà, arribar a Manresa en bus. A banda, també es fa una ruta circular de 15 quilòmetres per l’Anella Verda de Manresa.


Les inscripcions es poden fer a través de la web de Manresa 2022 o físicament a l'Oficina de Turisme de Manresa, a la plaça Major número 10, amb preus més reduïts des de demà i fins a una setmana abans de la Marxa: 15 euros per als majors de 13 anys i 7,50 euros per als infants de fins a 12 anys per a les modalitats de 26 i 8 quilòmetres, preu que inclou el transport fins a Montserrat, i 10 euros per als majors de 13 anys i 5 euros per als infants de fins a 12 anys per a la ruta circular a l’Anella Verda. Els preus s'incrementaran 5 euros una setmana abans de la Marxa.


Els 1.000 inscrits de la darrera edició demostren que la Marxa del Pelegrí s’ha consolidat a l'agenda de molts aficionats a les caminades. Les tres modalitats acaben a la plaça Major de Manresa, passant abans pel carrer del Balç, on es podran fer sessions de ioga de recuperació. A més a més, per acabar de viure una experiència completa, els organitzadors ofereixen a les persones de fora de Manresa la possibilitat de quedar-se a dormir a la ciutat, de participar a visites guiades, de fer tasts de vins o de fer turisme tot passejant pel centre de la ciutat.

 

La Marxa del Pelegrí és una iniciativa de Manresa Transforma i l’Ajuntament de Manresa, una proposta per posar de manifest el valor visual, natural, esportiu i patrimonial del Camí Ignasià, sobretot del darrer tram, on es pot gaudir de paisatges i indrets inspiradors com Santa Cecília o l'Oller del Mas. La Marxa del Pelegrí és un dels llegats de Manresa 2022, un projecte centrat a enfortir la ciutat i la seva projecció turística, sobretot a partir del Camí Ignasià.

 

La Marxa compta amb el suport de dos patrocinadors principals, la Fundació La Caixa i SPAR, i d’un seguit de col·laboradors que ajuden a fer-la realitat: Ajuntament de Castellgalí, Ajuntament de Castellbell i el Vilar, Ajuntament de Monistrol de Montserrat, Ajuntament de Marganell, Patronat de la Muntanya de Montserrat, Diputació de Barcelona - Bages Turisme, Oller del Mas, Grup Sardanista Dintre el Bosc, Centre Excursionista de la Comarca del Bages i Marsi Guies.

Documents relacionats

  • imagen