L'associació del FECINEMA dóna a Manresa el seu fons documental

El contracte de donació es va signar ahir entre el representant de l’Associació del Festival de Cinema de Manresa, Manuel Quinto Grané i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. El material anirà a parar a l'Arxiu Comarcal del Bages que es farà càrrec de la custòdia, conservació i divulgació.

imagen

L’Associació del Festival de Cinema Negre de Manresa, FECINEMA, va donar ahir a l’Ajuntament de Manresa, el fons documental generat pel festival al llarg de les tretze edicions que es va celebrar. 

La donació es va signar ahir al matí, a l’Ajuntament de Manresa, entre el representant de l’associació, Manuel Quinto i Grané, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i el regidor de Cultura, Joan Calmet.

El fons documental s’ingressarà a l’Arxiu Comarcal del Bages que es farà càrrec de la conservació així com també de fer-lo accessible als investigadors i difondre’l en benefici de tota la ciutadania, atès el seu interès públic col·lectiu. 

Donacions com aquesta permeten ampliar el patrimoni històric, documental i cultural de Manresa. 

El material donat 

Entre el material cedit a l’Ajuntament de Manresa hi figuren diverses col·leccions de cartells i catàlegs de diferents festivals de cinema internacionals —entre els quals el mateix FECINEMA— així com material de merxandatge i samarretes de vàries edicions del festival, dossiers de premsa i un arxivador amb imatges del certamen.

També es cedeixen 17 bobines amb curtmetratges en format 35mm, i vàries col·leccions de curtmetratges en VHS i DVD a més  de 2 arxivadors amb els curts guanyadors de les 13 edicions, també en els formats analògic i digital.

El Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa (FECINEMA) va néixer el 1999, amb l’objectiu de contribuir a la difusió i promoció del gènere negre, premiant i exhibint material cinematogràfic a la ciutat. El festival es va celebrar a Manresa fins l’any 2012, amb un total de 13 edicions. 

Documents relacionats

  • imagen