Marc Ribas i la cuina de La Rioja protagonitzaran les sisenes Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià a Manresa

Les jornades d’enguany tindran lloc els dies 11 i 12 de març al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa i comptaran amb diferents activitats com tastos, showcookings i mercats. Les inscripcions ja estan obertes.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pep Palau, Von Arend i Associats organitzen la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià els dies 11 i 12 de març, al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. Enguany, els protagonistes seran el popular cuiner Marc Ribas Beltran, presentador dels programes ‘Cuines’ i ‘Joc de Cartes’ de TV3, i la cuina de La Rioja, com a territori ignasià convidat.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià és un esdeveniment en què els productes de la terra, els productors i la cuina del Bages i de les poblacions del Camí Ignasià esdevenen els principals atractius i protagonistes.

D’aquesta manera, el Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa s’omplirà durant dos dies d’unes jornades dinàmiques i participatives, en què el visitant podrà descobrir, tastar i comprar en un mercat de productes agroalimentaris de proximitat i gaudir d’un programa de diverses activitats. Entre elles, tastos guiats i showcookings en directe amb cuiners i cuineres de renom.

Enguany, entre els cuiners hi haurà Marc Ribas Beltran, responsable del projecte gastronòmic Gastronomia Brutal i al capdavant dels programes de televisió ‘Joc de cartes” i ‘Cuines’, el qual farà una demostració de cuina en directe reinterpretant la cuina d’Ignasi Domènech. Tot i haver-hi zones d’accés lliure com el mercat i el wine bar, hi ha activitats que requereixen inscripció prèvia. Estan disponibles a la web www.manresa2022.cat

La comarca del Bages és una de les grans protagonistes de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, ja que compta amb una pagesia que cultiva varietats d’hortalisses i fruites, olis d’oliva verge extra elaborats amb varietats autòctones, formatges i formatgeries artesanes, vins i activitats enoturístiques amb Denominació d’Origen i petits tresors gastronòmics amagats de les cooperatives i associacions de productors. Tot plegat, representat en el mercat i a punt per ser descobert o redescobert per part de tothom qui el visiti. Amb tots aquests productes es faran tastos, maridatges, showcookings i altres activitats relacionades amb el món culinari.

Amb aquesta sisena edició, les Jornades Gastronòmiques, nascudes sota el projecte Manresa 2022, donen continuïtat a la promoció del Camí Ignasià i a la difusió de la gastronomia de les comunitats i regions que travessa.

La Rioja, Territori Ignasià Convidat

A la sisena edició d'aquestes Jornades Gastronòmiques es presenta la figura del Territori Ignasià Convidat, com un reconeixement als indrets per on passa el recorregut ignasià i una oportunitat per descobrir els seus tresors enogastronòmics. En aquesta ocasió, el govern de La Rioja serà l'entitat que participi en aquest fòrum, com a destinació turística gastronòmica convidada, per mostrar la gran qualitat dels seus típics productes agroalimentaris, així com per oferir tasts guiats i demostracions de cuina per apropar al públic la gastronomia de La Rioja i de localitats com Calahorra o Logronyo. Entre les activitats, destaca la presentació de la DOP d'Oli de La Rioja i els tallers dels cuiners Esteban Alegría, del restaurant La Comedia de Calahorra, i el pastisser David Nicolás, des de la pastisseria Ramflor de Logronyo.
 

El programa

Dissabte 11 de març

11 - 11.45h Tast d’olis i formatges de la Sierra de Cameros

A càrrec de Clara Espinosa, presidenta de la DOP Aceite de La Rioja

La Rioja Territori Ignasià Convidat                         

 

12.15 - 13h El Bages, paisatge ignasià i bons aliments

Tast de 3 vins DO Pla de Bages acompanyats de 3 tastos de productes Km O

 

13.30 - 14.15h El tast del pelegrí: Manresa, gastronomia i espiritualitat

Tast de vi i cuina amb aliments ignasians de la mà d’Ignasi Sala (Mas de la Sala) i Anna Castillo (somme­lier)

 

17.00 - 17.45h Harmonia de vi i xocolata

Tast a càrrec d’Elena Corzana, enòloga i sommelier

La Rioja Territori Ignasià Convidat

 

18.15 - 19h Productes de KM 0 a la cuina de terra endins

Cuina en directe amb el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages

Inclou tast final

 

19.30 - 20.15h La Rioja és la pera!

Pastisseria i cuina dolça en directe amb David Nicolás (Pastelería Ramflor de Logronyo)

Inclou tast final

La Rioja Territori Ignasià Convidat

 

Diumenge 12 de març

 

11 - 11.45h El Bages, paisatge ignasià i bons aliments

Tast de 3 vins DO Pla de Bages acompanyats de 3 tastos de productes KM O

 

12.15-13h “Trampantojo Riojano”  

Cuina en directe amb Esteban Alegría (Rest. La Comedia de Calahorra)

Inclou tast final

La Rioja Territori Ignasià Convidat

 

13.15-14.15h La cuina d’Ignasi Domènech interpretada per Marc Ribas

Cuina en directe amb Marc Ribas (Gastronomia Brutal, Cuines i Joc de Cartes de TV3)

 

* Document adjunt: Dossier de premsa de les Jornades Gastronòmiques 2023

Documents relacionats

Dossier de premsa
  • imagen