Els clics de Playmobil s'instal·len al carrer del Balç

Aquests mítics ninotets són els protagonistes dels sis diorames que ocupen l’espai del Centre d’Interpretació que amplia el seu horari i obre per les tardes a partir de demà fins el dia 8 de març.

imagen

Demà el centre d’Interpretació del Carrer del Balç estrena una exposició de clics de Playmobil de temàtica medieval on les mítiques figuretes, qu e l’any 2014 van celebrar els seu 40è aniversari, són els protagonistes de sis maquetes que representen diferents escenes típiques de l’Edat Mitjana.

El Centre d'Interpretació que acull la mostra, que es podrà visitar fins el dia 8 de març i s'emmarca dins dels actes de la Festa de la Llum, amplia el seu horari al públic i estarà obert cada dia de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h., a excepció del dia 8 de març que només obrirà pel matí i del dilluns que està tancat per descans setmanal.

Els visitants podran fruir d’escenes de castells, pobles i batalles i, especialment d’un quadre que representa l’arribada del rei Pere III a la ciutat amb la misteriosa llum. La imatge projecta una Manresa medieval travessada pel canal de la Sèquia i la Seu en construcció.

Un concurs per trobar el clic descol· locat

Cada una de les maquetes conté un clic que desentona amb l’ambientació de l’acció que es representa (per exemple un pirata enmig d’una escena medieval). Així, tan els adults com els infants poden participar en un concurs que es basa en detectar aquest personatge desubicat. En total hi ha sis clics dins dels sis diorames del Balç i quatre ninots que estan situats en diferents espais de la ciutat: la Seu, l’Oficina de Turisme, el Museu Comarcal i el propi Centre d’Interpretació.

Els participants han d’apuntar el personatge que representa el clic diferent en un paper juntament amb un identificador, i l’últim dia de la exposició es farà un sorteig que repartirà quatre premis entre aquells que hagin endevinat els deu personatges descol·locats.

El centre d’Interpretació del Balç estarà ober t a les escoles interessades en visitar-lo prèvia cita concertada.

Documents relacionats

  • imagen