Prop de 30.000 espelmes il·luminen el Centre Històric de Manresa

Per primera vegada  a la Festa de Llum ha tingut lloc l’activitat de Jardins de Llum, amb intervencions artístiques vinculades a la Llum i l’Aigua.


imagen

Centenars de voluntaris han encès aquesta nit prop de 30.000 espelmes al centre de Manresa, en la vigília de la festa de la Llum, en què la il·luminació especial de l'edifici de la Buresa, els Jardins de Llum al centre històric, una estelada vertical gegant amb espelmes a la Murallai la participació de músics com Santi Arisa i Ramon Navarro han estat les novetats més destacades.

Òmnium Bages ha tornat a promoure l'Encesa d'una Nova Llum a Manresa, amb la voluntat que la ciutat es faci seva la festa. Per tercera vegada, en la vigília dela Llum, el dia 20 de febrer i coincidint amb l'arribada de la llum i l'aigua a la plaça de Sant Domènec, els equips de voluntaris han  començat l'encesa dels milers d'espelmes que han anat il·luminant el Centre Històric (Sant Domènec, Born, Plana de l'Om, Sant Miquel, Plaça Major, Sobrerroca i els carrers del voltant de l'església del Carme). Les espemes han arribat també a d'altres indrets de la ciutat i les novetats més significatives d'enguany ha estat la il·luminació especial de l'edifici dela Buresa, que ha anat a càrrec de Bruno Pérez Juncà, especialista en il·luminacions naturals espectaculars de monuments, els Jardins de Llum promoguts perla Taula d'Arts Visuals dela Catalunya Central i una estelada vertical gegant amb espelmes, que l'ANC ha elaborat  ala Muralla del Carme, també sota el guiatge del figuerenc Bruno Pérez Juncà.


Per la seva part, els Jardins de Llum, una de les grans novetats d’aquesta edició dela Festa dela Llum, han proposat un itinerari nocturn d'intervencions, performances i instal·lacions de llum, realitzades per artistes per recrear un jardí de nit, d'aigua i llum. L’acte ha estat  organitzat per l'Associació Misteriosa Llum amb la col·laboració dela Taula d'Arts Visuals dela Catalunya Central i Òmnium Bages. El recorregut aplegava obres de Col·lectiu Sac, Art i Creació de Santpedor, Berta Oliveres, Lourdes Fisa, Sara Reig, Eva Soto, Àngels Freixanet, Celeste Alias, Txema Rico i Joan Antoni Closes. 

Documents relacionats

  • imagen