El carrer del Balç inaugura una exposició espectacular amb més d’un miler de playmobils

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós, ha animat a visitar una proposta molt atractiva per al públic familiar així com per a aficionats i col·leccionistes d’aquests mítics ninotets.

imagen

El centre d’Interpretació del Carrer del Balç ha estrenat avui una espectacular exposició que su pera el miler de clics de Playmobil de temàtica medieval on les mítiques figuretes, que l’any 2014 van celebrar els seu 40è aniversari, són els protagonistes de sis maquetes que representen diferents escenes típiques de l’Edat Mitjana. L’acte de presentació ha anat a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós; i el responsable de l'empresa JG Esdeveniments, Josep Guardiola,.

Sílvia Gratacós ha manifestat la seva satisfacció per l’estrena d’una exposició “molt potent” que, coincidint amb la celebració de la Fira de l’Aixada, intenta exposar unes joguines que tenen molt seguidors i ajudaran a acostar el públic infantil, familiar i col•leccionistes al carrer del Balç. La regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme ha anima t a manresans i manresanes a aprofitar aquest ocasió per “interactuar amb aquestes joguines” i paral·lelament conèixer episodis de la història de la ciutat.

Per la seva part, Josep Guardiola ha explicat que aquest nova proposta és un nova alternativa per continuar dinamitzar “un espai emblemàtic de la ciutat com és el carrer del Balç” i, alhora, homenatjar unes joguines que l’any passat van complir els quaranta anys d’existència. El responsable de JG Esdeveniments ha dit que els visitants podran veure 10 diurames, dels quals hi haurà sis de gran tamany al carrer del Balç i quatre més de petites que estaran situades a la Seu, a l’Oficina de Turisme, al Museu Comarcal i a l’entrada del mateix Centre d’Interpretació.

Oberta del 24 de febrer al 8 de març

El Centre d'Interpretac ió que acull la mostra, que es podrà visitar fins el dia 8 de març i s'emmarca dins dels actes de la Festa de la Llum, amplia el seu horari al públic i estarà obert cada dia de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h., a excepció del dia 8 de març que només obrirà pel matí i del dilluns 2 de març que està tancat per descans setmanal.

Els visitants podran fruir d’escenes de castells, pobles i batalles i, especialment d’un quadre que representa l’arribada del rei Pere III a la ciutat amb la misteriosa llum. La imatge projecta una Manresa medieval travessada pel canal de la Sèquia i la Seu en construcció.

Un concurs per trobar el clic descol·locat

Cada una de les maquetes conté un clic que desentona amb l’ambientació de l’acció que es representa (per exemple un pirata enmig d’una es cena medieval). Així, tan els adults com els infants poden participar en un concurs que es basa en detectar aquest personatge desubicat. En total hi ha sis clics dins dels sis diorames del Balç i quatre ninotets que estan situats en diferents espais de la ciutat: la Seu, l’Oficina de Turisme, el Museu Comarcal i el propi Centre d’Interpretació.

Els participants han d’apuntar el personatge que representa el clic diferent en un paper juntament amb un identificador, i l’últim dia de la exposició es farà un sorteig que repartirà quatre premis entre aquells que hagin endevinat els deu personatges descol·locats.

El centre d’Interpretació del Balç estarà obert a les escoles interessades en visitar-lo prèvia cita concertada.

Documents relacionats

  • imagen