Manresa instal·la 27 pantalles electròniques d’informació a temps real de pas del bus urbà i 5 noves marquesines

14 són pantalles d’informació integrades a les marquesines existents, 12 són menhirs autònoms amb pantalles digitals i una és una pantalla TFT de 43 polzades, que s’ha ubicat a la parada de Manresa Bus de l’Estació d’Autobusos i que funcionarà pròximament. El cost de les actuacions és de 311.165 euros (sense IVA), 232.942 euros dels quals provenen d’una subvenció del Next Generation. 


imagen

L’Ajuntament de Manresa ha instal·lat 27 noves pantalles digitals d’informació en temps real a les parades del bus i 5 noves marquesines dins el projecte de renovació de la flota i la millora del servei Bus Manresa,  amb l’objectiu de continuar millorant el confort i la informació dels usuaris del transport públic. L’actuació ha estat finançada amb els fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

 

De les 27 noves pantalles digitals instal·lades, n’hi ha 14 que estan integrades a les marquesines existents, 12 són menhirs autònoms i una és una pantalla TFT de 43 polzades que s’ha instal·lat a la parada del servei a l’andana número 14 de l’Estació d’Autobusos i que funcionarà pròximament. Les 14 pantalles s’han instal·lat a les parades Cal Gravat, Espai Jove Joan Amades, Santa Clara, Institut Lacetània, Bruc Escola Renaixença, Centre Hospitalari, UPC, Plaça Mallorca, Cadí, Font, Pujada Castell, Josep Arola, Alcalde Prunés i Plaça Valldaura; i els 12 menhirs autònims a les parades Francesc Moragas, Sant Pau, Bonavista-Vic, Policia Local (ascendent), Roger de Flor, Clínica Sant Josep, Dolors, Dos de Maig, Pau Casals, CAP Les Bases, Valentí Almirall i Plaça Prat de la Riba.

 

Les 27 pantalles noves se sumen a les 16 existents. Així, en total,  ja hi ha a la ciutat 43 parades amb pantalles d’informació i totes funcionen amb energia solar. En les pantalles, a més a més de la informació de pas dels busos en temps real, també s’ofereix informació d’utilitat per a l’usuari del bus com noves tarifes, reforços especials i dates de renovació de títols. Aquesta informació també es pot consultar a qualsevol parada a través de l’app ManresaBus.

 

A les pantalles TFT també s’hi poden projectar imatges en color o vídeos. A banda de la nova pantalla TFT instal·lada a l’andana 14 de l’Estació d’Autobusos, Manresa ja compta amb pantalles iguals a l’estació de Rodalies Renfe (interior), a Sant Joan de Déu (interior) i al carrer Guimerà (exterior).

 

Per altra part, s’han instal·lat també 5 noves marquesines que s’han situat a la Muralla de Sant Francesc, a l’estació de la Renfe (2a unitat), a la Pujada del Castell, Els Trullolls (2a unitat) i l’Avinguda Universitària. Amb aquestes 5 noves marquesines, la ciutat ja compta amb 77 marquesines a les 102 parades de bus de la ciutat.

 

El cost de les actuacions (pantalles i marquesines) és de 311.165,34 euros (sense IVA), dels quals la subvenció del Next Generation és de 232.942,14 euros. La resta la paga l’Ajuntament a través de la concessió de ManresaBus.

 

La instal·lació de noves pantalles d’informació i noves marquesines forma part del paquet d’actuacions adreçades a renovar la flota i millorar el servei de Bus Manresa, amb una inversió global de 6.140.951 euros, 2.366.050 dels quals provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation. Gran part de la inversió s’ha destinat a la compra de 8 busos elèctrics, l’adaptació de les instal·lacions per poder realitzar la recàrrega elèctrica de la flota, amb una estació transformadora i 8 punts de càrrega, la millora de l’eficiència i la instal·lació de càmeres de videovigilància per als vehicles.

 

Per coNsultar el mapa de marquesines i pantalles informatives cliqueu AQUÍ.

 

(*) Peu de foto: Pantalla informativa instal·lada a la marquesina de la parada del bus urba Bruc-Escola Renaixença

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen