L’Ajuntament de Manresa, l’Ateneu Cooperatiu i el CAE impulsen una programa de formació per a les entitats

Les tres entitats han sumat esforços per poder oferir un programa formatiu adreçat a les associacions amb l’objectiu de millorar aspectes organitzatius, de gestió i de comunicació. S’oferiran 8 accions, amb un total de 48 hores formatives.


 

imagen

L’Ajuntament de Manresa, el CAE i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central s’han coordinat per oferir una programació formativa adreçada a les associacions que es durà a terme a Manresa aquest 2023. El programa inclou 8 accions formatives sobre diverses temàtiques i en diferents formats.

 

D’una banda, hi ha 4 càpsules formatives sobre diferents temàtiques específiques: El Certificat Digital, Fiscalitat bàsica per a associacions, Estratègies i eines per facilitar els relleus a les entitats i la Justificació de subvencions. Són càpsules amb un enfocament molt pràctic, de 2 hores de durada cadascuna i la inscripció és gratuïta.

 

Per altra banda, hi ha un curs de Gestió Integral de Petites Associacions, amb una durada total de 20 hores en modalitat en línia, que combina 4 videosessions a través de la plataforma Zoom i treball individual de l’alumne a través de la plataforma Moodle. També hi ha un taller sobre Com fer la memòria anual de l’entitat, amb una durada de 4 hores i, finalment, dos cursos sobre aspectes més competencials: Comunicació i assertivitat en el voluntariat i Tècniques per a la dinamització del treball en equip, amb 8 hores cadascun. Aquestes quatre accions formen part del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya que impulsa el Departament de Drets Socials i tenen una quota d’inscripció que va dels 5 als 20 euros.

 

La primera càpsula -El Certificat digital a les entitats- es farà el 20 d’abril, de 6 a 8, als locals del CAE -Plaça del Milcentenari, s/n de Manresa- i a partir d’aquí s’aniran duent a terme la resta al llarg de tot l’any 2023. La programació completa, els horaris, els continguts dels cursos i l’accés al formulari d’inscripció es poden trobar al web del CAE (www.cae.cat) o bé a l’enllaç directe https://www.cae.cat/nivells/editorweb/titular/programacio-formativa-2023

 

Complementant aquesta programació formativa, les associacions també podran gaudir d’un servei d’assessorament associatiu gratuït en el marc de les actuacions que impulsa l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Aquest servei ofereix assessorament individualitzat davant consultes de tipus legal o organitzatiu i, si és necessari, acompanyaments en diversos processos associatius (creació i registre d’una associació, dissolució, modificació d’estatuts...). Per accedir-hi cal sol·licitar-ho a través del mail cae@cae.cat.

 

Aquesta oferta formativa i de suport a les associacions s’ha pogut estructurar a partir de la suma d’interessos, esforços i recursos entre l’Ajuntament de Manresa, el CAE i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. D’una banda, l’Ajuntament de Manresa ha aportat recursos econòmics perquè les entitats de la ciutat puguin incorporar coneixements i recursos que els permetin millorar el seu funcionament i la seva gestió. Per la seva part, el CAE, com a escola de formació de voluntariat reconeguda per la Direcció general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, ha aportat algunes de les accions formatives que té reconegudes i que va sol·licitar d’impartir aquest any. I finalment l’Ateneu

Cooperatiu de la Catalunya Central, a través de la seva tasca de promoció i de reforç de l’economia social, que permet desenvolupar les accions d’assessorament adreçades a les associacions, un servei del qual fins fa poc, només se’n podien beneficiar les cooperatives.

 

Accions formatives

 

  • El certificat digital a les entitats. 2 h. 20/04/2023
  • Gestió integral de petites associacions. 20 h. Del 04/05/2023 al 25/05/2023. En línia.
  • Estratègies i eines per facilitar els relleus de les entitats. 2 h. 09/05/2023
  • Fiscalitat bàsica per associacions. 2 h. 10/10/2023
  • Comunicació i assertivitat en el voluntariat. 8 h. 20/10/2023 i 21/10/2023
  • Com justificar una subvenció. 2 h. 02/11/2023
  • Tècniques de dinamització del treball en equip. 8 h. Del 09/11/2023 al 30/11/2023. Dijous
  • Com fer la memòria de l’entitat. 4 h. 21/11/2023 i 28/11/2023

 

 

(*) Peu de foto: Sessió informativa per millorar aspectes organitzatius i de gestió de les entitats

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen